Aktywne Wpisy
trololo55 +320
nissun93 +2
W odpowiedzi na ankietę https://wykop.pl/wpis/78407061/ankieta-jest-korek-drogowy-na-pasie-do-jazdy-prost , która bardzo mi się spodobała wrzucam swoją.
Zakładamy, że jest to ekspresówka z ograniczeniem prędkości do 120km/h
#motoryzacja #prawojazdy #polskiedrogi
Zakładamy, że jest to ekspresówka z ograniczeniem prędkości do 120km/h
#motoryzacja #prawojazdy #polskiedrogi
Po jakiej linii włączasz się do ruchu?
- Czerwona 11.8% (56)
- Żółta 29.0% (137)
- Zielona 59.2% (280)
#strzelectwo #bron #strzelnica
Aktywne rozsądne zaczynają się od Impact Sportów, w okolicy 200 PLN - za tą cenę są bezkonkurencyjne w kategorii cena/jakość.
Możesz też kupić pasywne douszne Peltor Combat Arms Earplugs 4.1, które tłumią słabiej od Impact Sportów, ale też dają radę i mają tryb tłumienia huku strzału przy jednoczesnym przepuszczaniu głosu, kosztują coś koło 55 PLN.
Tłumienie Peltorów:
w trybie zamkniętym SNR =
@dis_gon_b_guud: No chyba, że op strzela na zamkniętej bez wygłuszenia ścian. Wtedy tylko słuchawy.
howardów i innych dziwnych nie polecam, moim zdaniem są bardzo słabe..
ps. mam nadzieję, że wiesz, że ochronniki aktywne to nie to samo co ochronniki z aktywną redukcją szumów/hałasów...
to po prostu zwykłe ochronniki z mikrofonami, które mają się wyłączać w odpowiednim momencie... a jeśli się nie wyłączą, no to współczuję..
(SNR): 25 dB (a jak stuningujesz domowym sposobem to jeszcze więcej
Jak się to robi?
dostał od żony cały kontener słuchawek na urodziny?
Również polecam te earplugsy co koledzy @Polinik: @Devcio:
@Waspin: zdejmujesz gąbkę, p-----------z żonie trochę waty i wpychasz w wolne przestrzenie w obudowie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecam też takie żelowe wkładki https://pl.aliexpress.com/item/4000337139532.html
1. Też dodają tłumienia.
2. Po paru godzinach noszenia skóra pod nimi czuje się lepiej niż pod oryginalnymi.
3. Mają wycięcia na pałąk okularów - więc raz, że okulary nie są wciskane w skórę, dwa - nie powstaje przy nich szpara, przez którą hałas się przedostaje.
Parę razy zdarzyło mi się kapnąć dopiero pod domem, że nie zdjąłem słuchawek wyjeżdżając ze strzelnicy. (
Jak dowali się waty lub pianki - to jest grubsza warstwa tłumiąca.
@Polinik: Dlatego wypróbuję ten patent:) Jak się sprawdzi to wtedy mogę spokojnie polecać Impacty ;)