Wpis z mikrobloga

W odpowiedzi na ankietę https://wykop.pl/wpis/78407061/ankieta-jest-korek-drogowy-na-pasie-do-jazdy-prost , która bardzo mi się spodobała wrzucam swoją.

Zakładamy, że jest to ekspresówka z ograniczeniem prędkości do 120km/h

#motoryzacja #prawojazdy #polskiedrogi
nissun93 - W odpowiedzi na ankietę https://wykop.pl/wpis/78407061/ankieta-jest-korek-...

źródło: image

Pobierz

Po jakiej linii włączasz się do ruchu?

• Czerwona 9.7% (97)
  • Żółta 27.5% (276)
  • Zielona 62.8% (629)

Oddanych głosów: 1002

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nissun93: najszybciej jak moge, w zaleznosci od zajetosci sasiedniego pasa i odleglosci oraz predkosci pojazdu na tym pasie. Idiotycznym byloby trzymac sie jakiejs zasady, bo to jest zwykla zmiana pasa i nie przewidzisz sytuacji na sasiednim pasie. To nie ejst wlaczenie sie do ruchu!
  • Odpowiedz
@nissun93: No fajnie wyjechać na zielonym ale co jeśli jadę 120 rozbiegowym i obok mnie jakaś k---a na prawym 120 zamiast zjechać na lewy? Wjeżdżamy mu pod koła? Hamujemy i czekamy aż grzecznie wpuszczą?
Nie, p------ę waszą płynności i płynność waszych 4 pokoleń w przód - wjeżdżam na czerwonym a ty grzecznie przytulaj się do barierki po lewej.
  • Odpowiedz
No fajnie wyjechać na zielonym ale co jeśli jadę 120 rozbiegowym i obok mnie jakaś k---a na prawym 120 zamiast zjechać na lewy? Wjeżdżamy mu pod koła? Hamujemy i czekamy aż grzecznie wpuszczą?

@Kij_I_Sznur: może po prostu tak dostosuj prędkość żeby go wyprzedzić albo wjechać za niego? Nie musisz od razu robić r---------u na drodze jak kompletny debil wykopek kierowca.
  • Odpowiedz
  • 1
Przejrzałem komentarze oraz odpowiedzi w ankiecie i dziękuję Wam. :)
Po kilku moich aktywnościach na tym portalu uważam, że "wykopek" to osobna, specyficzna grupa społeczna.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara

@Kij_I_Sznur: najbardziej niebezpieczna rzecza w tej sytuacji co mozesz zrobic, jest zatrzymanie sie na pasie rozbiegowym.

A co innego zrobić jak jesteś już na końcu zielonej linii, nikt cię nie chce wpuścić, a twój pas się kończy i przed
  • Odpowiedz
@Kij_I_Sznur

@nissun93: No fajnie wyjechać na zielonym ale co jeśli jadę 120 rozbiegowym i obok mnie jakaś k---a na prawym 120 zamiast zjechać na lewy? Wjeżdżamy mu pod koła? Hamujemy i czekamy aż grzecznie wpuszczą?

Nie, p------ę waszą płynności i płynność waszych 4 pokoleń w przód - wjeżdżam na czerwonym a ty grzecznie przytulaj się do barierki po lewej.

A
  • Odpowiedz