Ciekawa jestem kiedy skończą się te podwójne standardy, że jak facet chodzi i rucha wszystko co się rusza to wow ale p-----y, ultra chad, a jak laska się z kimś prześpi to jest dziwką. A nie, sorry, laska się nie przespała, laska się PUŚCIŁA albo komuś "dała". Łaskawie użyczyła swojej szparki, bo przecież sama w ogóle nie czerpie z tego przyjemności xD #hotelparadise
@fillmeout: prawda, ale weź pod uwagę to, że wzięło to się z banalnej sytuacji. W realu w większości przypadków to facet musi podbić do laski, a ona się zgodzić na ruchanie(jest tą decyzyjną), nie laska do faceta :)
@Gracjanus: ewentualnie wersja na XXI wiek: dobre to bzykanie, które nikomu nie szkodzi, a ten, komu przeszkadza bzykanie albo niebzykanie się nieznajomych, powinien wyjąć głowę z doopy ( ͡°͜ʖ͡°)
Ciekawa jestem kiedy skończą się te podwójne standardy, że jak facet chodzi i rucha wszystko co się rusza to wow ale p-----y, ultra chad, a jak laska się z kimś prześpi to jest dziwką. A nie, sorry, laska się nie przespała, laska się PUŚCIŁA albo komuś "dała". Łaskawie użyczyła swojej szparki, bo przecież sama w ogóle nie czerpie z tego przyjemności xD
@fillmeout: Nigdy to się nie skończy bo biologia niestety
@lab_rat: A ile chorób wenerycznych można się nabawić (chociaż gdzieś tam w Twoim wpisie zabrakło tego, że kobiety też lubią s--s no ale jakby nie dała to by nie było). Na Baśkę i BiBi taki hejt nie poleciał bo zrobiły to po czasie i stopniowo a Kara i Marcin po prostu zrobili sobie jakby ons. Chociaż znam związki rozpoczęte od łóżka.
@lab_rat: tyle, że w dobie szeroko stosowanej antykoncepcji ryzyko zajścia w niechcianą ciążę zmalało niemal do zera, a kobieta nadal jest traktowana jak szmata,a facet jak giga chad.
@Gracjuanus a słyszałeś to powiedzenie? "warsztat, do którego wjeżdżają często różne samochody jest dobrym warsztatem, podczas gdy samochód, który wjeżdża do każdego warsztatu to złom" ( ͡°͜ʖ͡°) Jak widać porzekadła nie najlepiej przekładają się na
tyle, że w dobie szeroko stosowanej antykoncepcji ryzyko zajścia w niechcianą ciążę zmalało niemal do zera, a kobieta nadal jest traktowana jak szmata,a facet jak giga chad.
@Tarka99: bo antykoncepcję mamy od kilkudziesięciu lat, a mechanizmy psychologiczne oraz społeczne, które kierują tym jak traktujemy kobiecą i męską seksualność, ewoluowały przez tysiąclecia. Myślę, że element negatywnego oceniania rozwiązłych kobiet (i to głównie przez inne kobiety) zawsze będzie funkcjonował w ludzkich społecznościach
@lab_rat: Interesująca teoria, ale jednak nie przemawia do mnie patrzenie na życie tylko przez pryzmat biologii, jak również nie sądzę aby ludzie tak troszczyli się w ile ciąż zajdzie kobieta, nazywając ją puszczalską :)
@lab_rat: nie zgadzam się z tym, że to głównie kobiety są tymi co oceniają rozwiązłość innych kobiet. Wielu facetów nagminnie wypowiada się bardzo negatywnie o seksualności kobiet. Nawet nie zliczę ile razy natknęłam się na komentarz, że kobieta która miała wielu partnerów seksualnych jest "przechodzona", jest szmatą, k---ą, nie nadaje się na żonę, jest dobra tylko do przeruchania, a jak jeszcze puściła się z czarnym, to w ogóle nie powinna
nie przemawia do mnie patrzenie na życie tylko przez pryzmat biologii, jak również nie sądzę aby ludzie tak troszczyli się w ile ciąż zajdzie kobieta, nazywając ją puszczalską :)
@fillmeout: no niestety mechanizmom biologicznym wszyscy podlegamy i będziemy podlegać - a mają one wpływ nie tylko na to, jak wyglądamy ale też na to jak się zachowujemy.
To oczywiste, że jedna kobieta, która nazywa "puszczalską" drugą kobietę, nie myśli świadomie o potencjalnych
@Tarka99: Zerknij na mój komentarz wyżej a propos tego dlaczego "w interesie" kobiet jest jechanie po rozwiązłych koleżankach.
Co do tego, jak takie kobiety oceniają faceci - hm, no ja sam tak je oceniam, ale to już raczej jest kwestia uwarunkowań społecznych i tego, że kobieta, która jest atrakcyjna dla faceta, niekoniecznie musi dla niego stanowić dobry materiał na długotrwałą relację.
Najprościej można to chyba tak podsumować, że to żaden
@Tarka99: często też widzę w gorących wypowiedzi wykopków, że facet, który przeruchał sporo lasek imponuje kobiecie. Chyba jestem jakaś inna, bo ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat z perspektywy kobiety. Wkurza mnie taki pogląd, ale niektórym ciężko to pojąć. ¯\_(ツ)_/¯
@lab_rat: Jasne, rozumiem teorię, że myślimy tak podświadomie, warto jednak otwierać się na inne poglądy i spojrzeć na to inaczej, bo jest to myślenie błędne i krzywdzące. I jak widać są osoby, które też tak uważają i jakoś udało im się wyrwać temu rzekomemu podświadomu myśleniu w ten sposób i uwarunkowaniom biologicznym. Ja bym nawet nie pomyślała, aby spojrzeć na to w ten sposób o którym piszesz, ale jest to
Najprościej można to chyba tak podsumować, że to żaden wyczyn i duma być w relacji z kobietą, z którą mógłby być w relacji ktokolwiek. Bardziej samoocenę buduje bycie z laską, która ostrożnie dobiera partnerów - to wtedy oznacza, że jeżeli wybrała mnie, a wcześniej nie miała partnerów seksualnych, no to musi we mnie być coś wartościowego.
@lab_rat: Co ciekawe, jeśli odwrócimy tę sytuację, to reakcja jest zupełnie inna. Mam wrażenie,
Mam wrażenie, że im większym facet jest playboyem, to tym bardziej przyciąga kobiety. Wydaje mi się, że często kobieta naiwnie ma nadzieję, że akurat ona jest wyjątkowa, w niej się zakocha i porzuci przygodny s--s na rzecz związku.
@fillmeout: no tak, a do tego skoro facet dał radę przekonać do siebie tyle innych lasek, no to coś w nim musi być!
Na podobnej zasadzie - są badania, które dowodzą, że
#hotelparadise
@fillmeout: Nigdy to się nie skończy bo biologia niestety
@fillmeout: Kiedy facetom będzie łatwiej wyrwać laskę, niż kobiecie faceta. Czytaj nigdy.
@Gracjuanus a słyszałeś to powiedzenie? "warsztat, do którego wjeżdżają często różne samochody jest dobrym warsztatem, podczas gdy samochód, który wjeżdża do każdego warsztatu to złom" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak widać porzekadła nie najlepiej przekładają się na
@Tarka99: bo antykoncepcję mamy od kilkudziesięciu lat, a mechanizmy psychologiczne oraz społeczne, które kierują tym jak traktujemy kobiecą i męską seksualność, ewoluowały przez tysiąclecia. Myślę, że element negatywnego oceniania rozwiązłych kobiet (i to głównie przez inne kobiety) zawsze będzie funkcjonował w ludzkich społecznościach
@fillmeout: no niestety mechanizmom biologicznym wszyscy podlegamy i będziemy podlegać - a mają one wpływ nie tylko na to, jak wyglądamy ale też na to jak się zachowujemy.
To oczywiste, że jedna kobieta, która nazywa "puszczalską" drugą kobietę, nie myśli świadomie o potencjalnych
Co do tego, jak takie kobiety oceniają faceci - hm, no ja sam tak je oceniam, ale to już raczej jest kwestia uwarunkowań społecznych i tego, że kobieta, która jest atrakcyjna dla faceta, niekoniecznie musi dla niego stanowić dobry materiał na długotrwałą relację.
Najprościej można to chyba tak podsumować, że to żaden
@lab_rat: Co ciekawe, jeśli odwrócimy tę sytuację, to reakcja jest zupełnie inna. Mam wrażenie,
@fillmeout: no tak, a do tego skoro facet dał radę przekonać do siebie tyle innych lasek, no to coś w nim musi być!
Na podobnej zasadzie - są badania, które dowodzą, że