Wpis z mikrobloga

@5piecyk: jak sie kończy 18 lat to wzywają na komisje wojskową aby przydzielić kategorię i dopisać do ewidencji.
Lekarska też jest, ale u mnie to wyglądało tak, że kazali tylko zdjąć koszulę, jakiś typ mnie osłuchał stetoskopem, spytał czy mam tatuaże, wpisał że mam wadę wzroku (bo nosze okulary) i nic więcej ¯\_(ツ)_/¯
Jeszcze odnotował że znam j.angielski, dali kategorię że zdolny do służby ze wskazaniem na jakiś obszar "umysłowy" (przez
@5piecyk: Mnie biora czasem na cwiczenia, a ze mam ppor to moje 10-dniowe szkolenia wygladaja nastepujaco:
1. dzien: wycieczka na plandece Stara po mundur
2 i 3 dzien: szkolenia typu BHP, obsluga broni - jak masz ze soba kawe i kubek to przetrwasz jakos
4. dzien - strzelnica :D
5-9. dzien - picie kawy w sztabie, przegladanie internetu i nieprzeszkadzanie nikomu
10. dzien - powtorka z jazdy na plandece celem zdania
@Biszkopcik: studia z anglistyki.
Na podoficerce bylem w marynarce wojennej na profilu ogolnopokladowym - skonczylem jako mat (kapral)
Na oficerce w ladowych na zmechanizowanym jako dowodca plutonu i ubrali mnie w zielony beret i naramienniki od ladowych :D a powinnienem miec czarny beret i naramienniki czarne z zoltymi belkami, wiec wszyscy do mnie kapral wolali. Takze tutaj nie bylo logiki.

Kumpel z lozka obok studia z jakiegos ogrodnictwa, czy czegos takiego
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@5piecyk: mi dali w 2008 kategorie b na rok czasu więc powini mnie kiedyś wezwać i sprawdzić czy coś się zmieniło :D wtedy byłem niezdolny, chcieli dać D ale jakoś się wybronilem, miałem uraz mięśnia.