Aktywne Wpisy

gharman +411
W Niemczech panika bo cena kebaba osiagnela 34 zl (8 euro). Partie lewicowe zadaja wprowadzenia limitu ceny na kebab na poziomie 22zl.
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
źródło: temp_file997675776255248126
Pobierz
Teemcio +343
Dziękuję za doping nie udało się wygrać ale w sumie nie było tak źle jedynie nie czuję głowy ( coś mam po Muranie)
#famemma #bitasmietanka
#famemma #bitasmietanka

Pytanie do wszystkich projektantów. Co chcielibyście mieć w takim porównaniu? Myślałem nad porównaniem wydajności w renderowaniu danych modeli ale zależy mi także na innych mierzalnych wskaźnikach. Dajcie znać na co zwrócić uwagę, na jakie wskaźniki?
Czy znacie jakieś raporty, której traktowałby o tej tematyce? Chętnie bym o tym poczytał.
#grafika #grafikakomputerowa #3d #modelowanie #projektowanie #3dsmax #maya #cinema4d #blender #grafka3d
Niestety, ale mało ma sensu takie porównanie, chyba że przejdziesz do konkretniejszych fragmentów takich jak zasady dzialania displacementu, parametryczne shadery i możliwości ich edytowania, wolumetria, sss, czy modele obliczania refleksów. Ale to dalej brzmi niezbyt interesująco.
Bardziej
@Ringkobing: wymieniłeś softy DCC, a nie silniki
Każdy soft może mieć różne silniki, często silnik ma pluginy do wielu softów (chociaż stopień integracji może się różnić w zależnośći od jakości pluginu). Np vray ma plugin do wszystkich wiekszych softów
#projektowanie tzn archiviz?
Takie porównania szybko się przedawniają, bo rozwój silników cały czas postępuje i porównanie z przed 2 lat jest już przestarzałe. A żeby zrobić rzetelne to trzeba
Komentarz usunięty przez autora Wpisu