Wpis z mikrobloga

Stalo się, nowy pisowski ład zmusił mnie 30+ bezdzietnego singla do opuszczenia Polski. Pomóż mi wyemigrować i stać się rezydentem podatkowym w innym kraju. Wesprzyj mój wyjazd plusem albo piwkiem pitym wieczorem za moje powodzenie. Dziękuje. Piniendzy nie chce bo aż wstyd prosić o wsparcie naród któremu co chwila ktoś coś zabiera. pozdro #emigracja #emigrujzwykopem #pomagajzwykopem #nowylad #bekazpisu #polska
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tylkoocosspytam: jak chcesz załatwić zakupy itp to angielski wystarczy. Jestem na północy NL pół roku i nie żałuję. Jednak wolałbym pójść w zachodnie Niemcy, bo kasa podobna, a ceny mieszkań i domów kompletnie inne.( ͡° ʖ̯ ͡°) Jednak praca lekka, łatwa, więc póki co odkładam, żeby mieć poduszkę finansową.
  • Odpowiedz
@cycu12: Nie może być gorzej niż w Pl,tutaj zarabiałem 5 tyś i było wmiare a tam za tą samą prace zaoferowali mi od 3.500 do 4.500 tyś Euro miesiecznie,pierwszy raz tam lece i byłem w szoku że od ręki płacą mi tyle pieniedzy.Praca bezpośrednio u pracodawcy,bez Agencji 100% Irlandzka firma.Tylko spory koszt wyprowadzki,Mieszkanie itp Dublin nie należy do najtańszych.
  • Odpowiedz