Aktywne Wpisy

Wiecie, że lekarze z państwowego szpitala w Kaliszu zarabiają więcej niż szefowa Europejskiego Banku Centralnego czy szef Rezerwy Federalnej USA? xD 4 najlepiej opłacanych lekarzy w Kaliszu zarabia średnio po 2,5 mln zł rocznie (w sumie 10 mln zł), podczas gdy wynagrodzenie prezesa EBC wynosi 466 tys. euro (ok. 1,9 mln zł) rocznie, a pensja szefa FED to zaledwie 203 tys. dolarów (ok. 735 tys. zł) rocznie. Szefowie banków centralnych USA i
źródło: 52206
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nie dość że do tej pory płacę ponad 60% podatków różnych to teraz jeszcze więcej mam płacić. w imię czego ja się pytam?
To, co piszesz jasno pokazuje, jak jesteś oderwany od rzeczywistosci. Czy ty wiesz, jaką rentę dostaje niezdolna do pracy 30 letnia osoba? Ile dostaje od pomocy od państwa? Czy wg ciebie miała ona czas, aby
@boskakaratralalala: No ogłosili nowe podwyżki podatków i kolejne rozdawnictwa, to jak miało nie zawrzeć XD
@boskakaratralalala: Serio, ty masz coś z głową? Przecież to jest chochoł nad chochoły. Zresztą, na wykopie masz tę przewagę, że
@boskakaratralalala: Jak wyżej. Przecież żeby mu obniżyć opodatkowanie, to komuś trzeba podwyższyć XD
@kezioezio: czyli etatowca można opodatkować na połowę tego co wypracuje, a ciebie nie? xD ot właśnie hipokryzja xD
Myślisz, że nam nie przeszkadzają działanie rządu, nawet te przed nowym nieładem? Przeszkadzają, no i co?
Zresztą, śmieszne jest udawanie, że tylko dobrze zarabiający myślą o sobie. Każdy to robi. Programista nie chce oddawać swoich pieniędzy, a etatowiec chce lepszych usług publicznych, sfinansowanych z podatku bogatszych, takich jak edukacja, służba zdrowia, bo z nich
Powiedz mi jeszcze, jeżeli ludzie tak często omijają UoP i wybierają inne rozwiązania to co jest problemem,