Wpis z mikrobloga

Rok 1956. Ameryka zmagała się z epidemią polio. W trakcie występu w programie "The Ed Sullivan Show" 21-letni Elvis Presley podciągnął rękaw swetra i dał sobie w błysku fleszy nakłuć lewe ramię. Ten symboliczny gest sprawił, że Ameykanie zaczęli masowo się szczepić, a kryzys zdrowotny został zażegnany.
#ciekawostki #szczepienia #koronawirus
Pobierz galmok - Rok 1956. Ameryka zmagała się z epidemią polio. W trakcie występu w programi...
źródło: comment_1621173946R9LGmpqDhxyh8rUMMZxkNV.jpg
  • 22
@galmok: podobne znaczenie ma to zdjęcie.

Księżna Diana podczas podróży do Kanady postanowiła odwiedzić Casey House w Toronto. Było to hospicjum dla osób chorych na AIDS. Diana w pewnym momencie przywitała się z jednym z mężczyzn. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że księżna nie miała na sobie rękawiczek. W owym czasie wśród większej części społeczeństwa panowało przekonanie, że wirus HIV przenosi się przez dotyk.
Pobierz dqdq1 - @galmok: podobne znaczenie ma to zdjęcie.

Księżna Diana podczas podróży do...
źródło: comment_1621188385EcovCwMmnd6RU0H8bHyl1c.jpg
@Niedozdarcia2: co daje jakieś 0.04% zaszczepionych jeśli brać pod uwagę że w latach 1955-63 szczepienie na polio przyjęło 98 milionów amerykanów (a od tamtej pory minęło 58 lat gdzie z tego co wiem dalej ludzie sie szczepią na polio, przykładowo ja takowe szczepienie dostałem jak było kilka przypadków na ukrainie pare lat temu, co ni mniej ni więcej oznacza że ten procent od prawie 60 lat maleje)

te 40 tysięcy to
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@galmok:
wirus i choroba są tak śmiercionośne, że szczepionki są dobrowolne

Szczepionki są tak przebadane i bezpieczne, że nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za skutki szczepień