Aktywne Wpisy
Natalia-_- +160
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Radek41 +658
Każdy kto ma chociaż dwie szare komórki wie, że zawsze życie razem, spina się ekonomiczmie lepiej.
Ja jestem sam, zarabiam 3,5k netto, 1200 wydaje na wynajem, czynsz, prąd i gaz. Zostaje mi 2300 na żarcie, usługi, zbytki i oszczędności. Mieszkanie 2 pokoje, dobre dla jednej osoby, ale dla dwójki osób jako czasowe lokum też zda egzamin.
Hipotetyczna para niech też zarabia podobnie, czyli 2x3.5K, co nam daje 7 tys do dyspozycji. No dajmy, że zapłacą 100zł więcej, bo więcej wody, gazu czy wyższe opłaty dla wspólnoty. Zostaje im 5700zł. Ceny internetu, tv - te same. Jedzenie nie skaluje się dwukrotnie, może 1.5x.
I kto teraz dostanie dopłatę do wkładu własnego?
Ja, który znacznie wiecej musi wydać procentowo na utrzymanie, który może liczyć na pomoc co najwyżej matki i babci?
Czy oni, mający o wiele większe możliwości osczedzenia sensownej kwoty, wyższą zdolność kredytową i potecjalne wsparcie rodziców obu stron.
Oczywiście, dwójka, jak skombinują gówniaka, który też równa się dodatkowemu wsparciu.
Rzygać mi się chce.
Jak jesteś singlem i zarabiasz w okolicach średniej lub trochę poniżej, to jesteś prawdopodobnie najbardziej ruchany w tym kraju.
Zarobki powodujące życie na styk i do tego w tym kraju jeszcze z twoich podatków wspiera się tych, którzy z prostego rachunku ekonomicznego mają łatwiej.
PS. Ja kawaler, 26 lat, 182cm, uległy, szukam panny do wspólnego kredytu. Musisz mieć wszystkie zęby, nie muszą być proste.
#nowylad #bekazpisu #bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@SKYFander: nowi wyborcy, którzy będą głosowali na PiS, bo dali
Tylko że te komórki muszą się jeszcze zderzyć
@magiol: W innym mieście na takim stanowisku pewnie zarobiłbym odpowiednio więcej.
Trójmiasto ceny wynajmu/nieruchomości warszawskie, zarobki częstochowskie.