Wpis z mikrobloga

Czekajcie bo ja to serio oglądałem z 25 %

czyli ten program to jedno wielkie rozdawnictwo dodrukowanego hajsu, rosnące inflacja i podatki ?
#nowylad
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sok_Mandarynkowy: Ten program to podniesienie kwoty wolnej od podatku i podniesienie drugiego progu podatkowego, czyli rzeczy których od lat domagały się wykopki. Do tego uzależnienie zus dla przedsiębiorców od dochodów, czyli kolejna świetna zmiana, bo ile razy czytałem że ludzi na ten zus nie stać, bo nieważne ile zarabia to musi płacić 1500 zl.
Więc jak rząd wprowadza to wszytko czego wykop tak bardzo chciał, to nagle się okazuje że
  • Odpowiedz
czyli ten program to jedno wielkie rozdawnictwo dodrukowanego hajsu, rosnące inflacja i podatki ?

@Sok_Mandarynkowy:

Sądzę że duża część tego hajsu popłynie z uni. Nie z drukowanych pieniędzy, tylko z pieniędzy pożyczonych na rynkach finansowych. Pytanie czy to lepiej czy gorzej.
  • Odpowiedz
Ten program to podniesienie kwoty wolnej od podatku i podniesienie drugiego progu podatkowego, czyli rzeczy których od lat domagały się wykopki.

@pat1ryk: Tak super to zrobili, że ludzie zarabiający 6k będą teraz płacili więcej podatku. Dziękuję pan PiS.
  • Odpowiedz
@fillif: Skąd wziąłeś taką informację? zarabiając 6k netto nie wpadniesz w 2 próg podatkowy, a jednocześnie powiększą ci kwotę wolną od podatku, więc zarobisz więcej, a nie mniej.
  • Odpowiedz