Wpis z mikrobloga

Co tu się o--------a. Ludzie się chwalą, że jadą przez pół Polski, aby zaszczepić się o trzy dni wcześniej. Najlepiej jakby się okazało, że ten punkt szczepień jest do końca dnia zamknięty, bo nastąpiła nieoczekiwana awaria godzinę wcześniej. Nawet mi was nie żal.
#koronawirus #szczepienia #covid19 #heheszki #bekazpodludzi
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prawilnik: Jeśli ktoś regularnie potrzebuje jeździć przez granicę, to szczepionka 3 dni wcześniej będzie bardzo realnym zyskiem. A jeśli ktoś upoluje jednodawkową J&J zamiast Pfizera/Moderny (bo Astra Zeneca to w ogóle xD), to wygrywa nie 3 dni, a miesiąc, bo jest zaszczepiony po pierwszej dawce.

Sam jechałem z Krakowa do Rzeszowa żeby dostać J&J podczas akcji majowej, i jestem już na tym do przodu kilka godzin i jakieś paręset złotych
  • Odpowiedz
@eternit_nie_wybacza: Nie interesują mnie rejestracje aut. Piszę, tylko ludziach którzy się chwalą, że jadą xxx kilometrów, aby się zaszczepić kilka dni wcześniej. Jeszcze przyjmując fakt, że po szczepieniu można czuć się gorzej, jest to głupie i mało odpowiedzialne, aby wracać tak samą długą drogę z powrotem. Jak widać głupich nie sieją, sami się rodzą.
  • Odpowiedz
Jeszcze przyjmując fakt, że po szczepieniu można czuć się gorzej, jest to głupie i mało odpowiedzialne

@prawilnik: Od razu po szczepieniu może być reakcja alergiczna na składniki szczepionki, i dlatego po jego przyjęciu czeka się chwilę w punkcie szczepień.

Złe samopoczucie, gorączka, czy inne objawy chorobowe wystąpią później, z reguły dzień czy parę dni po szczepionce.
  • Odpowiedz