Aktywne Wpisy

mickpl +573
Ale mi wstyd za was, ciule z TVN-u, że szczujecie na Glapę, że nie obniża stóp, serio XD
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn
źródło: tvn
Pobierz
iontal +17
Mój 13-letni kuzyn, z którym mam b. dobry kontakt, zapytał mnie wczoraj czy naprawdę #alkoholizm jest w Polsce takim problemem, bo on dużo o tym słyszy od rodziców, w szkole i w mediach, ale tak naprawdę na pijanych ludzi trafia bardzo rzadko, może raz w miesiącu widzi jakiegoś zataczającego się żula. Nie mam zdolności dydaktycznych, jak krótko i sensownie wytłumaczyć chłopakowi, że jednak w PL a-----l jest często nadużywany?
#
#

A oto mamy piękny przykład jak rowerzysta A omija pojazd który zatrzymał się bezpośrednio przed pasami w celu ustąpienia pierwszeństwa nielegalnie poruszającemu się rowerzyście B po przejściu dla pieszych.
#polskiedrogi #krakow #rower
Omijanie pojazdu który zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszych (tutaj akurat jest to rowerzysta) - 500 zł, jak policjant będzie w dobrym humorze. W przeciwnym wypadku wniosek do sądu.
Przejazd pojazdem innym niż silnikowym wzdłuż przejścia dla pieszych - 100 zł (ale jak byłby to rower elektryczny, to 250 do 500 zł).
W drugim filmiku.
Za jazdę pod prąd jest do 500 zł, nie ważne czy samochodem, rowerem,
Mam tak samo.
A co do policji, to proste. Jakbyś jechał pasem rowerowym, to mogliby ci dać 500 zł mandat.
Rowerzysta to nie pieszy i nie ma go być na przejściu, a jeżeli tam jest to on ponosi odpowiedzialność za taki przejazd i konsekwencje wypadku. Absolutnie nie stanę po stronie tego dzbana, który nawet nie zadał sobie trudu zwolnienia, rozejrzenia się i dopiero ominięcia samochodu. Do szewskiej pasji doprowadzają mnie kurierzy dwóch powszechnie znanych
@Aciapek: kto ci takich bzdur naopowiadał. Mam nadzieje, że nie masz prawa jazdy, a jak masz to czym prędzej oddaj
A dwa to lekka różnica gdy wyprzedza na przejściu rowerzysta auto. Gdy robi to auto prędkość i skutki są zawsze znaczniej gorsze. Choć oczywiście obydwa przypadki tępić należy
Po drugie primo:
Link1 Jasno mówi o wypadku gdy rowerzysta
Przyczynienie a nie w pełni konsekwencje wypadku
@pcela: Ciekawe, czy jakikolwiek rowerzysta został za to kiedykolwiek w Polsce ukarany. Mnie dokładnie tak jeden debil z plecakiem uber eats stuknął na przejściu koło Barbakanu. Cymbał ominął busa który mnie puszczał.