@safemoon produkujemy akurat mleko na ser dla Tine, zapytaj kogoś kto był dalej niż w pierdziszewie o jakośc produktów mlecznych w Norwegii. Na wyspie 1200 mieszkańców jest 16 robotów udojowch (u nas laly astronaut) , technologicznie to jest pokolenie przewagi. Norwegów stać żeby sprowadzać wszystko ale co zrobić jak koniunktura się zmieni? Poczytaj jak to było w wenezueli, zreflektuj że koniunktura się zmienia, a gospodarki nie odbudujesz w rok. Następny denny
#!$%@? typowe myslenie zyczeniowe, robilem jakeis gowno cale zycie wiec dajcie mi hajs, #!$%@? wie czy w ogole produkt jes dobry,
@safemoon: Slowo klucz: Produkt strategiczny. Rolnictwo w Norwegi, kraju ktory ma powierzchnie wieksza niz Polska, to raptem 3% powiezchni kraju. W Polsce to ponad 60%.
@AndyMendy my glownie krowy mleczne 400-450tys litrów mleka rocznie oraz półdzikie owce, rolnicy mają niska rentowność, trzeba trzymać jakość, sprzęt coraz droższy, ropa, nawozy, różnego rodzaju kontrole etc. Mleko od 15 lat w takiej samej cenie, nie ma juz dużego pola do podnoszenia wydajnosci, a warto mieć rolnictwo w kraju.
@Popularny_mis: Przecie po tym jak ten wykopek zapytał czy nie ma kalifatu w Norwegii(xD) powinna Ci się zapalić lampka, że masz do czynienia z człowiekiem z pewnej strony politycznej mającej mało wspólnego z rzeczywistością( ͡°͜ʖ͡°)
@Kiedys_Mialem_Fejm że ma gwóźdź w głowie to wiedziałem już dawno bo sledze #safemoon ale dzięki dyskusji z kimś takim można pokazać osobom nie mającym zdania na dany temat pogląd że życie nie jest czarnobiałe, a rozwiązania na chłopski rozum istnieją tylko w umysłach skrajnych konserw i przeważnie są wprost proporcjonalne do wykształcenia.
jak sie nie oplaca to sie nie robi a nie płacze. jak zrobią jakieś dopłaty czy cos to tylko wiecej rolnikow zacznie produkowac nieoplacalne produkty i za rok bedzie to samo tylko doplaty beda musialy byc wieksze
@safemoon: Jak by państwo norweskie nie miało monopolu na wódę to producent ziemniaków wyszedłby na swoje z dużym zyskiem i nie musiałby protestować.
@Asarhaddon chłop panszczyzniany xD pojechałeś mi strasznie, co ja teraz zrobię hmm, rzucę robotę i się do piwnicy w Polsce przeprowadzę, będę mógł w spokoju z gołą dupą szkalować ludzi którzy nie są programista15k
#majtczak #afera nie polecam Stomatologia i Medycyna Estetyczna MARLENA MAJTCZAK Numer NIP 6681887199 Numer REGON 387409500 woj. ŁÓDZKIE, pow. ŁÓDŹ, gm. ŁÓDŹ-WIDZEW, miejsc. ŁÓDŹ, Ulica Tymienieckiego, nr 25C, lok. 412, 90-350, ceny wręcz zabójcze
#protest #norwegia #rolnictwo
@safemoon: Slowo klucz: Produkt strategiczny. Rolnictwo w Norwegi, kraju ktory ma powierzchnie wieksza niz Polska, to raptem 3% powiezchni kraju. W Polsce to ponad 60%.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nie polecam dyskusji z kimś takim. Nie ma sensu
@safemoon: Jak by państwo norweskie nie miało monopolu na wódę to producent ziemniaków wyszedłby na swoje z dużym zyskiem i nie musiałby protestować.