Uwaga, tu wasz nieruchomościowy inwestor. Dziś powiem Wam jak zarabiać na nieruchomościach całkowicie pasywnie i zostać rentierem. W kilku prostych krokach:
1. Żyj w latach 80'.
2. Dostań mieszkanie od FSO.
3. Twoi dziadkowie niech dostaną od PKP.
4. Twoi rodzice kupią od gminy z bonifikatą 90%.
5. Odziedzicz wszystko.
6. Nie remontuj, czasami pomaluj, wynajmuj imigrantom i studentom.
Gotowe. Teraz już możesz tylko zbierać czynsz, a o młodych ludziach mów i pisz, że są niezaradni, bo ty masz kilka mieszkań.
Nie zapomnij zasubskrybować i kliknąć w dzwoneczek.
@mickpl: A pamiętam jak kiedyś z zaciekawieniem i nadziejami oglądałem tego typu filmiki o dochodzie pasywnym. Dowiedzieć się jak niektórzy "doszli" do majątku to jak dostać soczystego liścia w ryj.
no ktoś musi zacząć, pechowo jak akurat padło na ciebie ale majątek rodzinny nie bierze się z powietrza i najwyżej ty ogarnij żeby potem dzieci miały z górki
ale w Polsce Janusze musieli uczepic sie nieruchomosci, tym samym utrudniajac zycie innym.
@WiktorekS: W Polsce się uczepili, bo to wynika z Polackiej zazdrości wobec kogoś, kto zarabia nie #!$%@?ąc przez 8h dziennie.
W Polsce jeszcze długo nie pęknie żadna bańka, bo jej jeszcze nie ma. A jak pęknie to nie będzie takiego efektu jak w miastach na zachodzie. Nawet w Warszawie ceny wynajmu w stosunku do zarobków nie stały
@kaarp: Studia są za darmo. Poza zawodem lekarza ludzie mają w dupie czy skończyłeś UJ czy uniwersytet w Pcimiu.
@Hatespinner: dobre studia są za darmo oczywiście bo jak z Pcimia wyjedziesz do miasta wojewódzkiego na 3 lata to oczywiście dostajesz za darmo jedzonko i mieszkanko.
@kaarp: Widać, że nie zarabiasz tyle, żeby się orientować jak jest w rzeczywistości, więc kolejny błąd poznawczy.
@mickpl: czy Ty własnie opisałeś sytuację w której gość ma swoje mieszkanie, odziedziczył drugie po dziadkach i trzecie po rodzicach jako przykład mieszkań po PRLu? xD To teraz podziel te 2 odziedziczone mieszkania przez ilość dzieci dziadków i dzieci tych dzieci, tj. Twoje rodzeństwo (przecietnie w PRLu to było 2-3 dziecka na rodzinę).
Czyli 2 mieszkania / (2.5 dziecka dziadków x 2.5 dziecka rodziców) = 2/6.25 = 0.32 odziedziczonego mieszkania.
@mickpl: Pamiętam jak mi w robocie stary trep mówił jak to teraz młodzi mają dobrze i ile pieniędzy nie zarabiają, że w dupach się poprzewracało, za komuny to było dopiero. Mówię mu że tak dobrze mamy, że para musi brać wspólnie kredyt na 30 lat żeby kupić mieszkanie. A on za to ma dwa mieszkania. Jedno dostał jego ojciec, bo pracował w kombinacie, a drugie wykupił za 10% wartości przez
dobre studia są za darmo oczywiście bo jak z Pcimia wyjedziesz do miasta wojewódzkiego na 3 lata to oczywiście dostajesz za darmo jedzonko i mieszkanko.
@kaarp: To idź na studia tam gdzie masz blisko. Ja tak zrobiłem, bo wyjechałem na zachód a tam mają w dupie z jakiej polackiej uczelni jesteś. XD
@Hatespinner: mozna inwestowac w zrodla, ktore wymagaja mniejszego nakladu pracy niz nieruchomosci.
Nie jestem jasnowodzem i nie wiem czy banka peknie, czy nie peknie. Nawetmnie to szczegolnie nie interesuje.
Zauwazam jednak ze nadmierne inwestowanie w nieruchomosci szkodzi ogolowi spoleczenstwa. Podatek kastralny co najwyzej zmusi czesc ludzi do inwestowania w co innego.
Podatek kastralny co najwyzej zmusi czesc ludzi do inwestowania w co innego.
@WiktorekS: Tak mówią ludzie, którzy nigdy nie mieszkali w kraju gdzie jest taki podatek. Jedyne do czego on zmusza ludzi, to do płacenia więcej za wynajem, czyli celuje w tych biednych, a nie "bogatych".
@Hatespinner: czyli zrobiłeś gównostudia i wyjechałeś za granice. Jak to się ma do historii o kimś z biednej rodziny co zrobił dobre studia i został lekarzem i teraz ma 3 mieszkania?
@kaarp: Brak umiejętności czytania był u ciebie dziedziczny, czy po prostu tak długo kształciłeś tą sztukę, że teraz wyciąganie wniosków z dwóch akapitów cię przerasta?
1. Żyj w latach 80'.
2. Dostań mieszkanie od FSO.
3. Twoi dziadkowie niech dostaną od PKP.
4. Twoi rodzice kupią od gminy z bonifikatą 90%.
5. Odziedzicz wszystko.
6. Nie remontuj, czasami pomaluj, wynajmuj imigrantom i studentom.
Gotowe. Teraz już możesz tylko zbierać czynsz, a o młodych ludziach mów i pisz, że są niezaradni, bo ty masz kilka mieszkań.
Nie zapomnij zasubskrybować i kliknąć w dzwoneczek.
#nieruchomosci #mieszkanie #inwestycje
Komentarz usunięty przez autora
Miej biednych rodziców, mało hajsu.
Ucz się, idź na dobre
Miej biednych rodziców, mało hajsu.
Nie stać cię na dobre
Inwesyowac mozna na tysiac powodow, ale w Polsce Janusze musieli uczepic sie nieruchomosci, tym samym utrudniajac zycie innym.
Prawdopodobnie dlatego ze w Polsce nie doszlo jeszcze do pekniecia banki tak jak mialo to miejsce w XX w. u wszystkich naszych zachodnich sasiadow.
@kaarp: Studia są za darmo. Poza zawodem lekarza ludzie mają w dupie czy skończyłeś UJ czy uniwersytet w Pcimiu.
@WiktorekS: W Polsce się uczepili, bo to wynika z Polackiej zazdrości wobec kogoś, kto zarabia nie #!$%@?ąc przez 8h dziennie.
W Polsce jeszcze długo nie pęknie żadna bańka, bo jej jeszcze nie ma. A jak pęknie to nie będzie takiego efektu jak w miastach na zachodzie. Nawet w Warszawie ceny wynajmu w stosunku do zarobków nie stały
@Hatespinner: dobre studia są za darmo oczywiście bo jak z Pcimia wyjedziesz do miasta wojewódzkiego na 3 lata to oczywiście dostajesz za darmo jedzonko i mieszkanko.
o skoro ty zarabiasz
Czyli 2 mieszkania / (2.5 dziecka dziadków x 2.5 dziecka rodziców) = 2/6.25 = 0.32 odziedziczonego mieszkania.
A on za to ma dwa mieszkania. Jedno dostał jego ojciec, bo pracował w kombinacie, a drugie wykupił za 10% wartości przez
@kaarp: To idź na studia tam gdzie masz blisko. Ja tak zrobiłem, bo wyjechałem na zachód a tam mają w dupie z jakiej polackiej uczelni jesteś. XD
Nie jestem jasnowodzem i nie wiem czy banka peknie, czy nie peknie. Nawetmnie to szczegolnie nie interesuje.
Zauwazam jednak ze nadmierne inwestowanie w nieruchomosci szkodzi ogolowi spoleczenstwa. Podatek kastralny co najwyzej zmusi czesc ludzi do inwestowania w co innego.
@WiktorekS: Tak mówią ludzie, którzy nigdy nie mieszkali w kraju gdzie jest taki podatek. Jedyne do czego on zmusza ludzi, to do płacenia więcej za wynajem, czyli celuje w tych biednych, a nie "bogatych".
@kaarp: Brak umiejętności czytania był u ciebie dziedziczny, czy po prostu tak długo kształciłeś tą sztukę, że teraz wyciąganie wniosków z dwóch akapitów cię przerasta?
Nie rozumiem po co w takim razie wojujesz w tej sprawie.