Uwaga, tu wasz nieruchomościowy inwestor. Dziś powiem Wam jak zarabiać na nieruchomościach całkowicie pasywnie i zostać rentierem. W kilku prostych krokach:
1. Żyj w latach 80'.
2. Dostań mieszkanie od FSO.
3. Twoi dziadkowie niech dostaną od PKP.
4. Twoi rodzice kupią od gminy z bonifikatą 90%.
5. Odziedzicz wszystko.
6. Nie remontuj, czasami pomaluj, wynajmuj imigrantom i studentom.
Gotowe. Teraz już możesz tylko zbierać czynsz, a o młodych ludziach mów i pisz, że są niezaradni, bo ty masz kilka mieszkań.
Nie zapomnij zasubskrybować i kliknąć w dzwoneczek.
@Hatespinner: napisałem co wiedziałem ( ͡°͜ʖ͡°) a ty w sumie zachowałeś sobie w tajemnicy. Nie mogę się doczekać jak wyjadę za granicę i poznam tę mityczną różnice pomiędzy dobrymi studiami a dobrą uczelnią i w końcu zacznę używać właściwych sformułowań.
@Hatespinner: biorąc pod uwagę, że cała dyskusja rozchodzi się o to, że jako argument popierający jakąś wymyśloną historyjkę przedstawiłeś swoją historię, która nijak ma się do oryginalne wymyślonej, to chyba nie jesteś ekspertem od czytania ze zrozumieniem.
biorąc pod uwagę, że cała dyskusja rozchodzi się o to, że jako argument popierający jakąś wymyśloną historyjkę przedstawiłeś swoją historię
@kaarp: Biorąc pod uwagę, że przyłapany na braku umiejętności czytania zmieniasz temat, to na pewno cokolwiek tu jeszcze napiszesz będzie totalnym wysrywem. ( ͡°͜ʖ͡°)
@mickpl: kierownik mój też nieźle ustawiony. Mieszkanie po babci. Później niby problemy z mdm a on singiel ez dostał po znajomości, trzecie mieszkanie małżonki, kupiła bo pracuje po znajomości w placówce zarządzanej przez mamę i trzepie tonę szmalcu. I teraz kupił domek. Tak się żyje. A nie biedaku sam pracujesz na wszystko od zera.
Rozne sa inwestycje, mniej i bardziej pewne, mniej i bardziej dochodowe. Nikt nie mowi zeby w swoim portfelu inwestycjnym nie miec czesci ulokowanej w nieruchomosci. Patologianastepuje wtedy gdy ma sie niemal 100% w nieruchomosciach (a reszte w gotowce).
Nie wiem dkaczego uwazasz ze na nieruchomosci zawsze wyjdziesz z zyskiem. To ze cos mialo miejsce w przeszlosci nie oznacza ze bedzie juz tak zawsze.
@WiktorekS: Nie uważam, że zawsze na nieruchomościach
@Hatespinner: Nie mówiąc już o tym, że zarzucasz mi zmianę tematu kiedy sam z dywagacji na temat zakupu mieszkań przez biedotę zmieniłeś temat na czytanie ze zrozumieniem.
Gdyby stopy procentowe były na normalnym poziome to nikt nie kupował by 3 mieszkań w celu ochrony kapitału przed inflacją. Mieszkania były Hey też tańsze bo nie było by stać ludzi na 3 kredyty. Dziękuję można się rozejść.
1. Żyj w latach 80'.
2. Dostań mieszkanie od FSO.
3. Twoi dziadkowie niech dostaną od PKP.
4. Twoi rodzice kupią od gminy z bonifikatą 90%.
5. Odziedzicz wszystko.
6. Nie remontuj, czasami pomaluj, wynajmuj imigrantom i studentom.
Gotowe. Teraz już możesz tylko zbierać czynsz, a o młodych ludziach mów i pisz, że są niezaradni, bo ty masz kilka mieszkań.
Nie zapomnij zasubskrybować i kliknąć w dzwoneczek.
#nieruchomosci #mieszkanie #inwestycje
@kaarp: No najwięcej to wiedziałeś o czytaniu ze zrozumieniem, co? XD
Coś podobnego! To skąd uczelnie mają fundusze?
@kaarp: Biorąc pod uwagę, że przyłapany na braku umiejętności czytania zmieniasz temat, to na pewno cokolwiek tu jeszcze napiszesz będzie totalnym wysrywem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WiktorekS: Nie uważam, że zawsze na nieruchomościach
@kaarp: Jesteś ostatnia osoba w tym temacie, która jest ekspertem w czymkolwiek innym niż błaźnienie się.
Komentarz usunięty przez autora
@Hatespinner: XDDDDDDDDDDDDDD
Pochodzę ze wsi, nie z biedy, ale też się nie przelewało.
Kupiłem mieszkanie w dużym mieście w Polsce za gotówkę. Każdy o piłencjusz Ty to masz dobrze, przed 30 własne mieszkanie.
No
@WiktorekS: Poprawiam, nie są.
źródło: comment_1620739965LoKlUKcKnF1xAfp5l8qMzJ.jpg
Pobierz@kaarp: Zrobiłeś tyle, że można mieć wątpliwości czy nie jesteś jakimś Ukraińcem, ale wolę cię wyśmiać za inne bzdety które tu nawypisywałeś.
@Hatespinner: Podatek katastralny przy wynajmie i tak de facto przejdzie na najemcow, chyba ze ktos bedzie dlugo ciagnac jakas stara umowe.
@Hatespinner: traktowanie mieszkań jako inwestycji to jest jeden z większych raków systemu