Wpis z mikrobloga

Uwaga, tu wasz nieruchomościowy inwestor. Dziś powiem Wam jak zarabiać na nieruchomościach całkowicie pasywnie i zostać rentierem. W kilku prostych krokach:

1. Żyj w latach 80'.

2. Dostań mieszkanie od FSO.

3. Twoi dziadkowie niech dostaną od PKP.

4. Twoi rodzice kupią od gminy z bonifikatą 90%.

5. Odziedzicz wszystko.

6. Nie remontuj, czasami pomaluj, wynajmuj imigrantom i studentom.

Gotowe. Teraz już możesz tylko zbierać czynsz, a o młodych ludziach mów i pisz, że są niezaradni, bo ty masz kilka mieszkań.

Nie zapomnij zasubskrybować i kliknąć w dzwoneczek.

#nieruchomosci #mieszkanie #inwestycje
  • 135
  • Odpowiedz
@Hatespinner: napisałem co wiedziałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) a ty w sumie zachowałeś sobie w tajemnicy. Nie mogę się doczekać jak wyjadę za granicę i poznam tę mityczną różnice pomiędzy dobrymi studiami a dobrą uczelnią i w końcu zacznę używać właściwych sformułowań.
  • Odpowiedz
@Hatespinner: biorąc pod uwagę, że cała dyskusja rozchodzi się o to, że jako argument popierający jakąś wymyśloną historyjkę przedstawiłeś swoją historię, która nijak ma się do oryginalne wymyślonej, to chyba nie jesteś ekspertem od czytania ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz
biorąc pod uwagę, że cała dyskusja rozchodzi się o to, że jako argument popierający jakąś wymyśloną historyjkę przedstawiłeś swoją historię

@kaarp: Biorąc pod uwagę, że przyłapany na braku umiejętności czytania zmieniasz temat, to na pewno cokolwiek tu jeszcze napiszesz będzie totalnym wysrywem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mickpl: kierownik mój też nieźle ustawiony. Mieszkanie po babci. Później niby problemy z mdm a on singiel ez dostał po znajomości, trzecie mieszkanie małżonki, kupiła bo pracuje po znajomości w placówce zarządzanej przez mamę i trzepie tonę szmalcu. I teraz kupił domek. Tak się żyje. A nie biedaku sam pracujesz na wszystko od zera.
  • Odpowiedz
Rozne sa inwestycje, mniej i bardziej pewne, mniej i bardziej dochodowe. Nikt nie mowi zeby w swoim portfelu inwestycjnym nie miec czesci ulokowanej w nieruchomosci. Patologianastepuje wtedy gdy ma sie niemal 100% w nieruchomosciach (a reszte w gotowce).

Nie wiem dkaczego uwazasz ze na nieruchomosci zawsze wyjdziesz z zyskiem. To ze cos mialo miejsce w przeszlosci nie oznacza ze bedzie juz tak zawsze.

@WiktorekS: Nie uważam, że zawsze na nieruchomościach
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Nie mówiąc już o tym, że zarzucasz mi zmianę tematu kiedy sam z dywagacji na temat zakupu mieszkań przez biedotę zmieniłeś temat na czytanie ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz
Cóż tak jak mówię, nie jesteś ekspertem od czytania ze zrozumieniem więc nie możesz być pewien, że kogoś na nim przyłapałeś.

@kaarp: Jesteś ostatnia osoba w tym temacie, która jest ekspertem w czymkolwiek innym niż błaźnienie się.
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Jaka święta racja.

Pochodzę ze wsi, nie z biedy, ale też się nie przelewało.

Kupiłem mieszkanie w dużym mieście w Polsce za gotówkę. Każdy o piłencjusz Ty to masz dobrze, przed 30 własne mieszkanie.
No
  • Odpowiedz
: a ten dalej tylko z tym ad personam hmm... poszukasz może czy nie zrobiłem jakiejś literówki, którą mógłbyś mi wypomnieć?

@kaarp: Zrobiłeś tyle, że można mieć wątpliwości czy nie jesteś jakimś Ukraińcem, ale wolę cię wyśmiać za inne bzdety które tu nawypisywałeś.
  • Odpowiedz
Adrian Zojdberg albo inne lewackie zera przychodzą mówić, że jesteś dorobkiewiczem i musisz zapłacić podatek katastralny, bo inni nie majo tyle.

@Hatespinner: Podatek katastralny przy wynajmie i tak de facto przejdzie na najemcow, chyba ze ktos bedzie dlugo ciagnac jakas stara umowe.
  • Odpowiedz
Gdyby stopy procentowe były na normalnym poziome to nikt nie kupował by 3 mieszkań w celu ochrony kapitału przed inflacją. Mieszkania były Hey też tańsze bo nie było by stać ludzi na 3 kredyty. Dziękuję można się rozejść.
  • Odpowiedz
Kup dwa, trzy mieszkania na kredyt jako inwestycja, bo nie wierzysz w emeryturę z gównorządu.

@Hatespinner: traktowanie mieszkań jako inwestycji to jest jeden z większych raków systemu
  • Odpowiedz