Aktywne Wpisy

hotshops_pl +1130
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +67
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

Algorytm zamiany str1 z str2 jest taki:
for (i = 0; str1[i] != '\0'; i++){
tmp = str1[i];
str1[i] = str2[i];
str2[i] = tmp;
}
Jak podstawić str342 oraz str954 przez input?
#jezykc #programowanie
char str1[] = "AAAAA";char str2[] = "EEEEE";
char str3[] = "TTTTT";
char str4[] = "YYYYY";
char str5[] = "XXXXX";
void swap(const char* array[], int idx1, int idx2) {const char* tmp = array[idx1];
array[idx1] = array[idx2];
array[idx2]
@mackarr: Ano. Tylko inne części programu maja mieć dostęp do str1, str2, str3, itd. No i mam nie używać pointerów...
Ad 2. Masz gwarancję że stringi są tej samej długości? Jeśli nie, to się nadziejesz na problem z index out bound. Co do nieużywania pointerów to możesz próbować zrobić strarr jako const char[][], ale nie wiem czy ci łyknie i sam swap robić tak jak robiłeś do tej pory, tylko wtedy musisz mieć gwarancję tej samej długości (albo zapewnić wystarczająco dużo
char str1[] = "abc"niestety nie jesteś w stanie jakoś dopisać numeru podczas gdy program działa i jeżeli użytkownik wprowadzi 2 liczby to bez tablicy się tam nie dostaniesz w rozsądny sposób (zrobienie 500 000 ifów nie jest rozsądnym rozwiązaniem).Potrzebujesz przynajmniej użyć
char *ptr[] = {str1, str2, str3, ..., str1000}. I wtedy robisz swapa bez problemu@Defined: Złoto! Krótki i czytelny kod. Tylko nie wiem jak to zrobić bez pointera. Pogadam z nauczycielem, bo sam bez warunków nie widzę rozwiązania.