Wpis z mikrobloga

@koziol87 Super! Jak się udało rozwiązać problem z wyłączaniem sterownika po początkowej fazie jego "nauki"? Zastanawialiśmy się czy problemem nie jest brak informacji zwrotnej o położeniu z sensora Halla. To było rzeczywiście to?
@mathmed: Głupio się przyznać ale wychodzi na to że napięcie nie docierało do stojana i silnik po chwilowej pracy po prostu sam się wyłączał xD Zamontowałem szczotki i problem zniknął ;p Chociaż przy rozkręceniu potencjometru na max silnik wpada w dziwne wibracje. Trzeba dobrać odpowiedni potencjometr pewnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@koziol87 Dostosowanie parametrów silnika jest mega ciężkie i myślę, że na piechotę ciężko to zrobić. Może pomierz sobie wstępnie ten silnik - moc, moment, obroty, wylicz KV, i wytrzymałość mocową - do tego warto dostosować przełożenie napędu i napięcie pakietu.
Tak mi się wydaje, że wentylacja będzie kluczowa i w rowerze będzie się to znacznie lepiej chłodzić, niż w testach bez wymuszonego przepływu powietrza.
Bardzo ambitny projekt i będę śledził dalsze aktualizacje.
@koziol87: NIGDY nie odpinaj akumulatorów podczas gdy silnik się kręci!!!
On robi (przez diody zabezpieczające tranzystory taktujące fazy) za prądnicę-alternator nim się zatrzyma, generuje sporo energi... której nic (poza biednymi elementami półprzewodnikowymi) nie pochłania, więc szpilki napięcia wyskakują ogromne, co może ci poprzebijać tranzystory na trwałe zwarcie...