Wpis z mikrobloga

Reakcja 21-latka, który dowiaduje się, że idzie siedzieć na 24 lata, stała się w USA viralem i przestrogą

> miej 18 lat i z okazji ukończenia szkoły dostań od rodziców Mustanga

> ścigaj się ze swoim znajomym 160km/h po mieście

> wjedź w kobietę i jej dziecko, zabij je na miejscu

> pikaczu_fejs.jpg

W "artykule" film do jego reakcji XD
Film: https://www.facebook.com/watch/?v=883116895568056

Art: https://www.donald.pl/artykuly/ZQNLSNSU/reakcja-21-latka-ktory-dowiaduje-sie-ze-idzie-siedziec-na-24-lata-stala-sie-w-usa-viralem-i-przestroga

#usa #bekazpodludzi #heheszki
piaskun87 - Reakcja 21-latka, który dowiaduje się, że idzie siedzieć na 24 lata, stał...

źródło: comment_1620037828N0E6HN3D0OOmUAJPAnLFyA.jpg

Pobierz
  • 559
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AGS__K: Wiem że kara surowa ale ten człowiek jest niebezpieczny dla społeczeństwa. Zabił już raz, co prawda z lekkomyślności i głupoty ale marne to pocieszenie dla zabitej kobiety i jej dziecka. Jest ryzyko że przy łagodnej karze zrobi podobny kretynizm. Kto ma wziąść na sumienie jego potencjalne ofiary? Sędzia? Dostał 24 lata na przemyślenia, pewnie wyjdzie wcześniej o ile będzie dobrze się sprawował. A nawet jak nie, to ma szanse
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zibizz1: W pewnym momencie mija wiek na robienie najbardziej bezsensownych debilizmów.

@ObserwatorPPR: czyli 45lat to ten wiek? A w wieku 40 lat jeszcze szajba odwala,tak? Dlatego 24 lata więzienia
  • Odpowiedz
  • 0
@skitarii: To już kwestia światopoglądu. Dla mnie bez sensu byłoby spędzanie w więzieniu czasu przez osoby, które mogą normalnie żyć i dawać szczęście sobie i innym.

Jesli nie widziałeś, to polecam filmik poniżej. Ja się z typem zgadzam, ale to już filozofia życia i każdy pewnie ma swoją. :)
MuszeAleNieChce - @skitarii: To już kwestia światopoglądu. Dla mnie bez sensu byłoby ...
  • Odpowiedz
  • 1
Po to są ustawiane przepisy żeby chronić życie kierowców oraz przechodniów. Świadomie przekraczasz prędkość kilkukrotnie od dopuszczanej, bo wyścigi ci w głowie to robisz to ze świadomością, że możesz kogoś zabić.
To tak jakbyś strzelał na oślep z broni palnej załadowaną ostrą amunicją, bo przecież "do nikogo nie celujesz". ( ͠° °)
  • Odpowiedz
  • 1
@Cantrustme: mylisz kare z tortura. Kara ma przedwszystkim role wychowawcza.

Wierze ze nie przenosisz swoich przekonan na bliskich i np. n-------------z piescmi dzieci za niegrzeczne zachowanie (w koncu "kara polega na robieniu krzywdy").

Dalej piszesz cos dalej o chlopskim rozumie, nie odnoszac sie do rzeczywistosci. W Skandynawii ludzie otrzymuja niskie kary, siedza w wygodnych celach i maja mozliwosc edukacji plus resocjalizacji. Poczym wychidza z wiezien i nigdy wiecej do nich nie wracaja. Ida do pracy, gdzie placa podatki i splacaja dlug wobec
  • Odpowiedz
  • 1
@piaskun87: jestem bananem. W wieku 19 lat dostałem samochód od taty szybszy niż mustang. Jeżdżę nim praktycznie codziennie od 5 lat i nie dostałem ani jednego mandatu. Przekraczanie prędkości w mieście to już jest szczyt głupoty. Proszę tylko, żeby nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Większość zależy od rodziców, którzy podejmują decyzję o kupnie takiego auta dziecku. W moim przypadku tata wiedział, że nie jestem idiota. Przynajmniej jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
@piaskun87: znam rodzinę rodziny coś dziecka, które taki wyscigowiec zabił na pasach. Po latach sądzenia dostał 3 lata. Zabił dziecko, zrujnował życie rodzicom. Powinien gnić jak ten z góry
  • Odpowiedz
@AGS__K: to nie chodzi o to że ktoś dostał coś od rodziców, tylko że swoim debilizmem zabił 2 osoby UMYŚLNIE ścigając się tam gdzie nie można, każdy może popełnić błąd, ale trzeba za niego zapłacić, niestety ale właśnie takie mocne kary dają szansę że mniej ludzi popełni taki błąd
  • Odpowiedz
@piaskun87: Friz ostatnio znowu stracił prawo jazdy za przekroczenie o 50 w terenie zabudowanym, komentując, że hehe no nie warto, bo dla tych paru minut na trasie... można prawo jazdy stracić, C--j tam że ktoś może zginąć. Mam nadzieję, że kiedyś tak samo będzie srał na sali sądowej, j---ć prądem takie ameby
  • Odpowiedz