Wpis z mikrobloga

@milosz1204: walczył koło w koło z Vettelem tuż po restarcie. Wyprzedzony został przez McLarena (RIC), Alfa Romeo (GIO), Alpine (ALO) i Aston Martina (STR). To jest stawka albo dobrych kierowców (RIC, ALO), albo bolidów (McLaren, Alpine czy Alfa Romeo są lepsze od Williamsa). Z gówna bicza nie ukręcisz. Podaj lepiej moment w filmiku w którym Russel popełnił błąd. Bo ja tam widzę tylko Vettela blokującego koła na dohamowaniu.
@kyosti: faktycznie, w okolicach 1:13 zblokował koła będąc po wewnętrznej, żeby nie wpakować się w Ricciardo i wtedy objechał go Giovinazzi. Niemniej jednak bardzo podobała mi się jego jazda. Na prostych trzymał się w strudze za poprzedzającym bolidem, w zakrętach unikał jechania za kimś, żeby korzystać z docisku niezaburzonego powietrza. Widać, że myśli co robi, tylko przykro patrzeć jak mu na wyjściu z zakrętu konkurencja odjeżdża w siną dal ( ͡
@Vincenzo: tak myśli co robi że próbował objechać vettela po zewnętrznej w T4 co skończyło się tym że w T5 był już na straconej pozycji względem reszty, pomijam już fakt że przekroczenie limitu toru. Jakby się nie podpalił to by odpuścił w T3, zrobił szerokie wejście zacieśnił na wyjściu z T4 i sebowi mógł się pchać na wewnętrzną do T5,. Nawet jakby nie pokleiło to by mógł lepszą linię obrać w
@Vincenzo: Bo nie masz pojęcia to Ci się podobało. Wystarczy mieć chociaż pół roku doświadczenia w simracingu żeby wiedzieć próba objechania po zewnętrznej do zakrętu gdzie i tak będziesz po zewnętrznej jest z góry skazana na porażkę.
Bo właśnie to o czym mówię zrobił RIC na restarcie i objechał GIO. Odpuścił zacieśnił zakręt i na spokojnie mu się pod łokieć ustawił. A to co zrobił RUS w T9 to woła pomstę
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@h0gan: Gio może nie, ale Stroll w sumie nie jest taki zły.
@Referentdsniezgodnosci: słuchaj, ja nie twierdzę, że jeździ bezbłędnie i pewnie mógł kilka rzeczy zrobić lepiej. Biorę jednak pod uwagę, że podczas wyścigu podejmuje się inne decyzje, niż na spokojnie oglądając powtórki. Niemniej jednak daleki jestem od krytykowania Russela.

A co do Simracingu to kiedyś się w to bawiłem (ale dawno temu już). A Russel przecież został wirtualnym mistrzem