Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Spojrzałam na FB, że mój pierwszy facet jest od roku zaręczony. Nie moja to sprawa oczywiście. Jednak poczułam jakieś ukłucie, że ja najwyraźniej takich chęci nie wzbudziłam przez te kilka lat spotykania się. Ale bywa
#zwiazki
#zwiazki
Gekon77 0
#otomoto #samochody #samochodyuzywane #motoryzacja No i tak, udało się sprzedać auto. W tym samym dniu gościu dzwoni że mu turbina padła(coś mi tu śmierdzi), co robić? Dogadywać się z nim jakoś? Czy mieć w------e i zlać temat? Na umowie był zapis że kupujący zgadza się ze stanem auta i nie ma żadnych zastrzeżeń, jazda próbna wcześniej była, auto było przez niego sprawdzane. Ja tym

- profesjonalista od 500 zł za prostą grafikę
- gimbus, licealista , student od 100 zł czasami nawet za darmo
Logika; różnica w jakości niewspółmierna do ceny. Lepiej brać coś ciut gorszego, ale sporo tańszego. Pozostają jeszcze kwestie prawne i podatkowe, ale u nas przedsiębiorcy do perfekcji opanowali cwaniaczenie i kombinowanie, więc spokojnie dają sobie z tym radę
W dodatku ten rynek jest już nasycony. Pełno jest designerów rzemieślników, którzy kopiują umiejętnie od innych i daje to zadający efekt. To samo jest z programistami php (czekam na lincz); wymaga się od nich prawie wszystkiego a zarobki są głodowe. Ale takie są prawa wolnego rynku; jesli twoje umiejętności są łatwe do opanowania to stajesz się coraz mniej wartościowy.
Drodzy programiści to samo i was czeka. W przyszłości, jeśli nie wybuchnie jakaś wojna, która cofnie nas do epoki kamienia, w szkołach będzie się n--------o programowanie. Więc zwykli klepacze kodu staną się tani jak ludzie w kasach, a prawdziwe kosy bedą zarabiać artyści kodu, prawdziwi humaniści znający się na ludziach i ich myśleniu ale i na programowaniu oraz technologii
ROTFL
@anonim1133: No już bo.
chcesz sklep? bierzesz albo kupujesz cms i skórkę i tyle.
Wtyczek jest od groma, niektóre są darmowe ,a nie które płątne, ale zazwyczaj tanie
Chyba im za mało płaciłem albo za dużo wymagałem, bo mimo przeszkolenia robię to sam i nie mam już ochoty więcej walczyć ze studenciakami.
To że ktoś skopiuje kod z SO i podstawi pod swoje zmienne, nie czyni z niego programisty. W programowaniu liczy się podejście i umiejętności rozwiązywania problemów. Mogą nauczać od przedszkola programowania, a i tak niektórzy ludzie do tego nie będą się nadawać, bo trzeba to kochać.
No chyba że jest się 'programistą' ctrl+c, ctrl+v, to zgoda, wtedy nie potrzeba unikalnych umiejętności.
@Nieinterere: Wy poważnie nie widzicie co to? ;)
Komentarz usunięty przez autora
Prowokacja?
Co do WP i skóek za 5$, to nie jest żadna prowokacja, bo tak to teraz wygląda. http://graphpaperpress.com/themes/
To powiedzcie mi dlaczego w waszych branżach są tak beznadziejne zarobki w porównaniu do zwykłych programistów np. javy, c#. Dlatego projektanci aplikacji zarabiają kilka razy lepiej?
Komentarz usunięty przez moderatora