Aktywne Wpisy
wykop +21
Dzień dobry, Wykop! Mamy dla Was dwie wiadomości! (ツ)
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
fhgd +134
oddajmy wszystko w ręce korporacji, co złego może się stać?
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
Z jednej strony zlikwidowałoby to patologię z tym związaną, a z drugiej takie osoby byłyby chronione, bo w najgorszym razie po prostu zarobiłyby kupę kasy.
#neuropa #4konserwy
@Czarna_ksiazka: jakich konkretnie? xD
Prześladowanie politycznego oponenta tylko dlatego, że mieszka w tanim mieszkaniu? Wycena rynkowa to nie to samo, co subiektywna wartość dla kupującego/sprzedającego.
Takie rozwiązania mają sens tylko przy większych inwestycjach jak drogi, kopalnie, elektrownie, gdzie nie ma możliwości żeby ktoś nie został poszkodowany.
@iskrownik: Jeżeli mieszka w tanim mieszkaniu, to dostanie mieszkanie dwa razy droższe. W sensie, będzie miał 2 razy więcej pieniędzy. Jak ktoś go będzie kilka razy tak prześladował, to jeszcze zostanie milionerem.
@iskrownik: Jedyny wyjątek, to jakieś domy rodzinne. Nadal nie wiem czy można to nazwać prześladowaniem.
Wystarczy raz, żeby stracił lata wspomnień, lokalnych kontaktów, przyzwyczajeń terytorialnych i być może pieniędzy które wyłożył na udogodnienia zrobione pod siebie, a które zagregowany rynek może wyceniać bardzo nisko. Drugi raz nikt tego nie będzie robił, bo wiadomo że tylko napychałby przeciwnikowi kieszeń, ale za pierwszym razem może mu odebrać coś czego ten nie chciałby sprzedać nawet z 10x przebitką.
No chyba sobie żartujesz. Problemem jest właśnie, że nie ma żadnych wycen i politycy/urzędnicy robią co im się podoba. Wpiszą sobie kilka razy mniejszą wartość nieruchomości i nic im za to nie grozi.
Właśnie o to chodzi, że niech sobie wpisują co chcą i wyceniają jak chcą ale z jakimiś konsekwencjami
Ale to dotyczyłoby tylko osób składających oświadczenia czy wszystkich?
Bo jak wszystkich to git, wbijam do kogoś na chatę , informuje go że według wyceny ten dom kosztuje tyle a tyle i ja go kupuję :)