Wpis z mikrobloga

- Sławomir Sieńko
- Błażej Byczek
- Michał Cuch

Funkcjonariusze formacji policja w stopniu posterunkowy, wkrótce (oby nie) aspirant i sierżant

Sąd dla Warszawy Śródmieścia stwierdził że wyżej wymienieni funkcjonariusze:
1) ciągnęli starszą kobietę po ulicy sposób taki, że narusza to godność człowieka, odzierali ją z odzieży, działali w sposób niewspółmierny,
2) stosowali absolutnie nieproporcjonalne, nieadekwatne i nie znajdujące umocowania prawem środki,
3) "nie było ich rolą" legitymowanie osoby, która protestowała w sposób pokojowy,
4) zapominali o tym, że zobowiązani są do przestrzegania prawa i nie mają możliwości zrzucania odpowiedzialności na przełożonych,
5) słabo rozpoznawali, z jakiej przyczyny osoby protestowały pod budynkiem Sądy Najwyższego,
6) nagrania przedstawiały całkowicie odmienną sytuację od ich zeznań.

Dodatkowo niektórzy skarżyli się we wniosku o ukaranie, że starsza kobieta szczypała ich w mundur XDDDDDD

Natomiast oskarżona o to "szczypanie w mundur":
1) miała prawo protestować, nie naruszała porządku prawnego, realizowała konstytucyjne prawo do zgromadzeń i wyrażania opinii,
2) nie miała obowiązku ujawniania swojej tożsamości,

Niech internet ich zapamięta

#policja #prawo #neuropa #bekazprawakow #bekazpisu
Radek41 - - Sławomir Sieńko
- Błażej Byczek
- Michał Cuch

Funkcjonariusze formac...

źródło: comment_1619543408BeNuwubro5vXZ3bBLejFHV.jpg

Pobierz
  • 162
  • Odpowiedz
@Radek41 brzydka nagonka bo mają takie polecenia od pisowskich pionków w postaci oficerów

Niech internet ich zapamięta?
I co mam go codziennie pokazywać palcem na ulicy?
Postąpili źle czeka ich kara.
  • Odpowiedz
@Janusz_z_Rivii: Btw, prezentujesz to co w tym pseudo narodzie uznaję za najgorszą plagę - postawę i mentalność robaka. Chciałbyś żeby sprawa tych ludzi została zamieciona pod dywan, żeby na drugi dzień nikt o niej nie pamiętał, żeby ludzie nie domagali się sprawiedliwości tylko "żyli" jak ty, w niewiedzy i obojętności.
Rzygać mi się chcę jak takie coś widzę.
  • Odpowiedz
Czy to nie czasem ta niewinna babcia-celebrytka, która nigdy nawet na czerwonym świetle nie przeszła przez pasy? Szkoda, że z tą farsą, zwaną sądami, nie udało się zrobić porządku...

@kryptonim_putas: Czyli jak jakiś Żyd czy polak za Hitlera rzucił wulgaryzmem to można go było przerobić na mydło?
  • Odpowiedz
@Bekon2000: uwielbiam ten argument o kradzieży samochodu. Mi ukradli i poszedłem do tej dzielnej policji której nawet się monitoringu nie chciało zabezpieczyć. Śmiałem się w twarz dzielnemu policjantowi, żeby się nie przemęczał tylko szybko pisał umorzenie. Napisał, klasycznie, po miesiącu bo tyle mają obowiązek udawać że coś robią.
  • Odpowiedz
Wogole „niech internet ich zapamięta”? Co ty urządzasz lincz / nagonkę na kogoś kto zaciągnął kogoś siła? Mordercy już są przez was łagodniej traktowani. Ja rozumiem twoją frustracie i nienawiść spowodowaną tym ze masz nieudolny rząd, który nie ogarnia tego co robi ale właśnie dajesz się wciągać w napuszczanie ludzi na siebie. „Dzieł i rządź” to działa w Polsce świetnie.

A te typki powinny zostać ukarane za swój czyn. Bez nagonek w
  • Odpowiedz
@mawmawy nie próbowali. Gdybyś wykazał się minimalniejsze mniejsza ignorancja niż typowy prawak to byś wygooglał sobie filmik i zobaczył pokaz bandyterki. Pluje na takich jak ty, co próbują usprawiedliwiać za wszelką cenę rządy dyktatora nawet wobec tak oczywistych naruszeń. Jednak pewnie jak każdy pisowiec i tak byś powiedział że deszcz pada.
  • Odpowiedz
mają takie polecenia od pisowskich pionków w postaci oficerów

@Bekon2000: są pisowskimi pionkami

Dobrze, że ujawniono ich nazwiska, bo pewnie nie chwalą się rodzinie i znajomym co robią w pracy, a tak wszyscy będą wiedzieć.
  • Odpowiedz
Czy to nie czasem ta niewinna babcia-celebrytka, która nigdy nawet na czerwonym świetle nie przeszła przez pasy? Szkoda, że z tą farsą, zwaną sądami, nie udało się zrobić porządku...

@kryptonim_putas: Tak, tak. Jak wyrok jest po myśli PiSu to jest w porządku. Jak wyrok jest w drugą stroną, to nagle się okazuje, że w sądach siedzą komuniści.
Gardzę tobą pisowcu
  • Odpowiedz
szkoda ze przeszedłeś do obrażania mnie. Teraz to napewno nie będzie mi się chciało niczego obalać. Bez pozdrowień.

@Janusz_z_Rivii: Czyli tylko potwierdzasz moje słowa. Ziobro merytoryki i w ogóle ziobro.
  • Odpowiedz