Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #it #finanse #bankowosc
Przede mną jutro ważna decyzja - wypłata w EUR czy PLN. Nie jestem żadnym finansistą, ale na chłopski rozum wartość złotówki powinna spadać, dlatego skłaniam się ku Euro. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

W czym wypłata (przykładowo 1000eur czy 4560zł)?

• EUR 88.6% (101)
  • PLN 11.4% (13)

Oddanych głosów: 114

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: Skoro stawkę ustalasz w euro niezależnie od wybranej waluty to co to w ogóle za dylemat xd Weź tą w której więcej wydajesz bo to zwyczajnie wygodniejsze i nie tracisz na spreadach
  • Odpowiedz
@Dominias: Ok. Tak czy siak ja bym ustalał stawkę w walucie w której więcej wydaje l, choćby po to żeby mieć stabilność na podstawowym źródłe zarobkowania i wygodę korzystania w miejsce uciążliwych przewalutowań. chyba że nie wiem zarabiasz 15k a wydajesz 4, reszta to oszczędności dla których akceptujesz ryzyko walutowe, to może być warte zachodu.
  • Odpowiedz
@Dominias: A można wiedzieć dlaczego akurat w EUR ? Po prostu będzie to leżeć w walucie czy zamierzasz to jakoś inwestować? Pamiętaj, że nawet jeśli EUR zyskuje do PLN to wciąż też podlega inflacji. Ogólnie zarabiając 5k EUR i mieszkając w Polsce, wypadłoby zacząć interesować się inwestycjami bo ewidentnie masz już tu możliwości pewne.
  • Odpowiedz