Wpis z mikrobloga

Kataster od zaraz! Od pierwszego mieszkania! Nie może tak być, że ludzie mają mieszkania. Jak oni śmieją śmieć w ogóle!
Mieszkanie prawem nie towarem!
Jeszcze kilka lat temu nie do wyobrażenia było by, że ma wykopie chcą nowych podatków. Jakie oburzenie było bo kola miała zdrożeć przez podatek cukrowy a teraz? Maskara.
#nieruchomosci
JanTrajbal2 - Kataster od zaraz! Od pierwszego mieszkania! Nie może tak być, że ludzi...

źródło: temp_file1408054306074534576

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@Rudz1elec ta liczba 3 to też z pupy jest. Jestem pewien, że pójdzie to drogą taka jak na zachodzie czyli od pierwszej nieruchomości po jakimś czasie aby łatać dziurę budżetową.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: Mi się wydaje, że kataster udupi tylko małych graczy. Duzi będą stawiali całe bloki na wynajem na jedną księgę wieczystą ergo będą figurowały jako 1 mieszkanie. A potem np będą sprzedawać ludziom części na jakichś pseudozasadach jako lokale użytkowe czy inne hotelowe, żeby mogli sobie wynajmować, a nie będzie to figurować jako pełnoprawne mieszkanie. Zrobi się szara strefa.
  • Odpowiedz
  • 6
@Scallar oczywiście, że tak będzie. Mało kto ma więcej niż 3 mieszkania. Generalnie problem są co co mają +50 mieszkań ale takich jest w Polsce pewnie kilkaset osób. Jak oni sprzedają te mieszkania to i tak nie zmieni to sytuacji rynkowej.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec:

najlepsze jest ze tylko 1% landlordow ma 3 nieruchomosci lub więcej xD

Nie szkodzi. Jak wprowadzą katastralny, pozostałe 99% landlordów też podwyższy czynsz o jego wysokość xD.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: internet z jeden strony mi mówi, że w Irlandii jest podatek katastralny, a z drugiej, że ceny najmu i kupna nieruchomości są zajebiście wysokie. Problem ludzie mają taki jak w Polsce, eldorado landlordów, tam to jeszcze jakieś fundusze trzymają całe osiedla puste i wolą żeby to poszło w ruinę, nie sprzedadzą taniej. Także tego, chyba to wszystko nie takie proste?
  • Odpowiedz
  • 9
ktoś już to dobrze podsumował, głupi i leniwi zawsze będą chcieli coś ci zabrać, bo są głupi i leniwi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: No popatrz pan, dzieci podorastały, weszły do realnego świata w którym jedzenie nie pojawia się w lodówce a pieniądze są z pracy a nie od matki to i porzucili paróweczki od Korwina.
  • Odpowiedz