Aktywne Wpisy
WielkiNos +598
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
L24D +34
Wiadomo że mamy sytuację jaką mamy ale mam nadzieję że po pandemii wróci tam życie z kawiarenkami, restauracjami czy coś. Dobrze pamiętam jak jeszcze 15 lat temu idąc tam wieczorem, można było co najwyżej dostać w ryj, teraz jest po prostu miodzio :)
#radom
Ze względów funkcjonalnych bardziej rynkiem nazwałbym Plac Konstytucji 3 Maja (multum kawiarenek, ciągi piesze, deptak). W sumie to teraz takie centrum miasta.
@Tenczlowiektutaj: Ot chociażby to że nie straszy już kamienicami które grożą zawaleniem. Ruchu nie było
Imho Rynek to zapomniane miejsce i raczej nic tego już nie zmieni. Centrum miasta przeniosło się w inne miejsce i już tak zostanie. To trochę podobnie jak z tzw. Starym Miastem (Kościół Sw. Wacława). Kiedyś tam było centrum miasta, teraz też mało kto tam zagląda.
Dla
@Klimbert: Tutaj też racja :)
Bardzo dobrym ruchem wyśmiewanego często byłego prezydenta Kosztowniaka (na co sobie w sumie zresztą zasłużył xD) była budowa gett socjalnych na dalekich przedmieściach, tj. słynne Mroza i Marii Gajl, praktycznie na wsi pod Radomiem, gdzie wykurzona została duża część patoli nie tylko z bloków, ale też z Rynku, Koszarowej, Żeromki itd., dzięki czemu jest dużo spokojniej.
@wycz: Odezwał
@Lolenson1888: o to to! getta to mało powiedziane ( ͡° ͜ʖ ͡°) właśnie miałem to wszystko napisać, ale wyjąłeś mi to z ust.
@MarianoaItaliano: A to nie jest już od dawna w trakcie? Chyba, że na kolejny etap, bo prace budowlane trwały już jakiś czas temu (i waliło grzybem i zgnilizną równo, jak się przechodziło obok).
Natomiast w kwestii żuli, to ekipa z Wału chyba nadal się trzyma. Najlepszy jest kolo na wózku, co śpi n------y przy armatach (czasem nawet przewrócony razem w wózkiem).
@ufo99: Możliwe, mogę mieć opóźnienia w newsach bo przez pandemię osatni raz w Radomiu byłem ponad rok temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, właśnie go skończyli.