Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja kładę lachę na te zmiany? Piłka była dla mnie atrakcyjna gdzieś w latach 2002-2014. Później zbyt duże pieniądze zasmrodziły i obrzydziły mi ten sport tak, że 90 minut na oglądanie tego uważam za stratę czasu. Futbol już i tak nie istnieje w tej samej formie co choćby 20 lat temu i trudno się dziwić, wszak wszystko się zmienia.
#pilkanozna #superliga
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piewca_Zaglady: W jednym Perez ma racje, potrzebne są zmiany w zasadach gry. Mecze są za długie, może trzeba pomyśleć nad tymi spalonymi, może dodać jakieś rozrywki w trakcie meczów jak w NBA. Opcji jest wiele ale leśne dziadki będą p-------c o historii i nic nie zmienią.
  • Odpowiedz
@Piewca_Zaglady: Właśnie od początku lat dwutysięcznych mocno zaczęło się w piłce psuć. Najpierw "galaktyczny" Real i rekordowy transfer Zidane'a, chwilę później Abramowicz przejmuje Chelsea i jako pierwszy wprowadza model zarządzania w postaci oligarchy/szejka szastającego kasą na lewo i prawo. Dalej to już poszło lawinowo, wzrost kwot transferów i płac wystrzelił w tempie geometrycznym napędzany petrodolarami.
  • Odpowiedz