Wpis z mikrobloga

• 44
@mackbig na wzór NBA to każdy musiałby dostawać jednakowe wpływy od ligi dzięki czemu rozgrywki byłyby wyrównane. Tu chodzi tylko o to żeby wielcy zarabiali więcej i byli jeszcze więksi.
  • Odpowiedz
@GeWa: Tylko ci najwięksi pewnie zdają sobie sprawę że musi być jakaś rywalizacja. Nawet gdyby ta liga była bez draftów i salary capu to takiemu PSG ciężej byłoby zdominować manchester united i juventus niż resztę ligi francuskiej. I tak wiem że Lille jest pierwsze ale za rok nie będa mieli pół składu.
  • Odpowiedz
@mackbig: I jeszcze 1 z Polski, 1 z Azerbejdżanu, 1 z Kazachstanu....
To jest właśnie nieszczęście obecnych rozgrywek, że najlepsi grają z ogórasami i na to odpowiedzią jest SuperLeague, chcesz sobie oglądać Bayern vs Partizan? To sobie obejrzysz Ligę mistrzów wprzyszłym sezonie bo takie mecze tam będą xD
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: Tak. Bo Partizan dostałby kilkaset milionów z praw telewizyjnych. Podobnie jak Legia która mogłaby tam dołączyć. Przecież nikt nie grałby w takiej lidze kapustką xD Gdyby dostali na start 300 milionów tak jak mają dostać drużyny ktore tam uczestniczą to zrobili by z tego solidny skład. Z obecnymi drużynami łączyłaby ich tylko nazwa i stadion. Cały skład zostałby wymieniony.
Oczywiście to jest to co ja bym chciał. Wiem że
  • Odpowiedz
@mackbig: Otóż żeby dostać, to trzeba wygenerować jakiś dochód, a Legia nie wygeneruje nawet 10 milionów, więc jak dostanie 15 mln, to na koszt takiego Realu, który wygeneruje 300 a dostanie 50.
Nic dziwnego, że realowi i innym wielkim się to nie podoba, że muszą wiecznie dotować biedaków i nic dziwnego, że biedakom się nie podoba, że wielcy którzy ich do tej pory dotowali, chcą stworzyć własną ligę na innych
  • Odpowiedz
@mackbig: A jeszcze co do tego, że jakby dostali 300 to coś tam...
Legia i inne polskie kluby dostają po kilkanaście milionów Euro z transferów i co z nimi robią? Brawo- prezesi biorą sobie do własnej kieszeni, a do składu po sprzedaży piłkarzy za 5-6 mln E, kupują starych Słowaków za 200k.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: To prawda. Dlatego też uważam że czegoś takiego nie zrobią. Ja tylko mówię że taka liga by mi się podobała. Jedyna szansa żeby dołączyć do takiego czegoś to jak któryś z polityków będzie chciał to sfinansować kasą z orlenu albo innego kghm.

No i wiem że kupują starych słowaków ale jednak mając 300 milionów to praktycznie nie da się pomylić xD Kogo byś nie kupił to jakiś tam skład
  • Odpowiedz
każdy musiałby dostawać jednakowe wpływy od ligi dzięki czemu rozgrywki byłyby wyrównane. Tu chodzi tylko o to żeby wielcy zarabiali więcej i byli jeszcze więksi.

@GeWa: no tak, bo świat jest sprawiedliwy. Gdzie jest rekompensata dla mnie, że urodziłem się w Polsce a nie w USA, Francji czy Austrii?
  • Odpowiedz
A są tutaj osoby takie jak ja, którym podoba się ta SuperLiga?

@Bezimienny_Typ: mi się podoba, ponieważ jestem Polakiem i jako Polakowi podoba mi się jak ktoś się kłóci, ale samą ideę mam gdzieś
  • Odpowiedz
@Bezimienny_Typ: Nie podoba mi się format rozgrywek - wolę taką LM jaka była, a jak wiadomo ta została zreformowana. Bardziej niż popieram superligę to cieszę się, że ktoś postawił się uefa i fifa, które kolejnymi reformami niszczą rozgrywki.
  • Odpowiedz