Aktywne Wpisy
14latnawykopie +69
Właśnie powiedziałem dziewczynie, że idę do kolegów, a ona się wypieła i pyta czy na pewno. No i zostałem ( ͡º ͜ʖ͡º) #zwiazki #rozowepaski
dddobranoc +15
Kochani niestety - przyjaźń Geja z Zębem dobiegła końca. Dziś się rozstali.
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
kurs dolara w momencie obejmowania przez PO władzy - 2,52 złotego
kurs dolara w momencie zdawania władzy przez PO - 3,77 złotego
kurs dolara po 6 latach rządów PiS - 3,79 złotego
@93michu93: Bo napisałem dzisiaj, nie tydzień temu.
Kiedy PO oddawało władzę, kurs franka był 3,9 zł.
@93michu93: Ale to cena dolara nie ma wpływu na realną siłę nabywczą pieniądza?
@Fan_Morawieckiego: nigdy nie powiedzial, ze ludziom sie w dupach poprzewracalo i gospodarka sie rozwija i ludziom coraz lepiej i zeby zaakceptowali znizki to najlepiej zrobic jakis kryzys albo wojne ale wojny nie chca?
@93michu93: Nie. Sprawdź może co mówi, zamiast zgadywać
Serio pytam, jaką merytoryczną wiedzę mamy z tego wyciągnąć.
Bo jeśli mamy wyciągnąć z tego wiedzę że złoty osłabł to było to nieuniknione ze względu na podniesienie płacy minimalnej o ponad 60%.
Do tego trzeba dodać że był to okres wielu dofinansowań z wspólnoty europejskiej na małe i
@aarahon: bo to najważniejsza międzynarodowa waluta i główna waluta rozliczeniowa w handlu
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dolar-miedzynarodowy-1556421.html
Wiem, wiem, niemcy nam zazdrosza tego bogactwa. Dodajmy jeszcze gigantyczny dlug Polski i mamy kraj mlekiem i miodem plynacy.
Btw. kurs naszej waluty jest stabilny? Wzgledem jakiej? Euro juz za 4.67 w tym miesiacu bylo, dolar ponad 3.9
@Fan_Morawieckiego: w naszym handlu?
@aarahon: A nie?
@Fan_Morawieckiego: w euro nie inwestowalem za bardzo, nie znam sie, dolar jest waluta rezerwowa i ogolnie jest stabilny, moznaby go drukowac wszystkimi drukarkami swiata przez tydzien i dalej by sie za wiele nie stalo.
@93michu93: widać, że jesteś głupi.
Skoro zarabiam 5k, wydaję 10k, żaden BANK nie
@Fan_Morawieckiego: biorąc pod uwagę ile rzeczy kupujemy z europy i ile eksportujemy to nie. Chyba że chodzi Ci o obrót który generują spółki skarbu państwa to być może ale przypominam że to obywatele płacą podatki i utrzymują państwo a bogate państwo nie oznacza bogatych obywateli.
@aarahon: dobrze, że w Polsce akurat mamy relatywnie bogate i państwo i obywateli
@93michu93: Być może nie jesteś wystarczająco pojętny, by pewne rzeczy zrozumieć.
@Fan_Morawieckiego: to taktyka uzywa przez Hrynkiewicz w stosunku do lekarzy? xD
Potem blagaja studentow, zeby przyszli pomagac z covidem.
Ziomek, gdyby troche bogatsi ludzie wyjechali z tego kraju to bys dopiero zobaczyl jak wyglada socjalizm