Wpis z mikrobloga

Pod adresem https://kalkulatorgieldowy.pl/beta/ można już testować import z eToro
Import z eToro jest jeszcze w wersji BETA i może (a nawet na pewno) nieprawidłowo wyliczać podsumowanie
Ogólne:
- Import wyłącznie możliwy z raportu XLSX w języku angielskim. Polska wersja zawiera duplikaty nazw. Instrukcja w oknie importu
- Import może trwać nawet do 10 sekund - w tym czasie przeglądarka może nie odpowiadać
- Wczytywane są wszystkie transakcje z zakładki 'Closed Transactions'
- Tymaczasowo domyślną walutą konta jest USD.
- Zakładka 'Akcje' zmieniła nazwę na 'INWESTYCJE FIFO'
- Zakładka 'CFD' zmieniła nazwę na 'INWESTYCJE' i obejmuje kryptowaluty, CFD oraz akcje/fundusze, które otwierane i zamykane są w ramach jednej pozycji (tak jak w eToro)
- Zakładka 'INWESTYCJE' posiada ukryte kolumny
Akcje i CFD:
- po imporcie znajdują się w zakładce 'INWESTYCJE'
- obecnie brak kolumn z kursem średnim NBP oraz zyskiem/stratą
Dywidendy:
- Obecna wersja nie wczytuje jeszcze dywidend i nie uwzględnia opłat RollOver.
Kryptowaluty:
- po imporcie znajdują się w zakładce 'INWESTYCJE'
- Kryptowaluty są automatycznie wykrywane na podstawie nazwy
- Na podsumowaniu znajduje się osobna sekcja dla Kryptowalut
Zgłaszajcie proszę swoje uwagi poprzez Facebook lub info@kalkulatorgieldowy.pl

#kalkulatorgieldowy #gielda #etoro
pur3pwnage - Pod adresem https://kalkulatorgieldowy.pl/beta/ można już testować impor...

źródło: comment_1618815434slWf3ashlMLACxpkQ800vm.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Rofox o super. Mozesz opisać jaką wiadomość do nich wysłałeś? Może to być instrulcja dla innych :) Bo już importuje dywidendy z datą i nazwą ale nie wiem jaki podatel pobrano i należy go wybrać ręcznie w interfejsie.
  • Odpowiedz
Wysłałem coś w stylu czy mogę poznać jaki podatek był pobrany u źródła. Zgaduje, że wystarczy ich poprosić o "Dividend Payments Report".
Ciekawo czy mają coś takiego ale dla wszystkich pozycji.
  • Odpowiedz