Wpis z mikrobloga

@Springfield: Serio twierdzisz, że jeden z powszechnych składników kuchni azjatyckiej (zreszta nie tylko ten) „pali neurony” w dawkach które człowiek jest w stanie przyjąć w trakcie normalnego odżywiania? Jak w takim razie wytłumaczysz wartość średniego IQ w krajach azjatyckich, zwłaszcza od XX wieku kiedy zaczęto w nich powszechniej używać glutaminianu sodu?
Można gdzieś kupić takie kebabowe mięso ale w mniejszych niż 10 kg paczkach, żeby sobie w domu przyrządzić? Jak to w ogóle szukać?
@Smiejsiezzycia: narzekanie na parowki przez polakow odcinek 515 xD
przestancie kupowac gowno tylko sprobujcie czegos normalnego i zmienicie zdanie, nie jestem zadnym fanem parowek ale raz na jakis czas mozna zjesc cos takiego: https://tarczynski.pl/produkt/parowki-100-z-szynki - sklad: Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
w czym problem?