Wpis z mikrobloga

Właśnie się dowiedziałem że policja u mnie w mieście chodzi po salonach kosmetycznych, fryzjerskich i robi kontrole. Jak widzą że zamknięte to wypytują ludzi z lokali obok czy coś widzieli, czy ktoś wchodził, wychodził.

Szkoda że tak ochoczo kościołów nie sprawdzają, czy limity są przestrzegane.

Ha tfu na was milicyjne paciołki kaczyńskiego!

#koronawirus #policja #milicja
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chuseok: gospodarka i branże same się nie r---------ą, potrzeba do tego milicji aby pilnowała że biznesy na pewno zbankrutują i ludzie pójdą na bruk klepać biedę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
rozkazy z góry :( już jakiś czas temu milicja je dostała to wykonują bo gdzie pójdą jak stracą pracę? lepiej trochę się pokręcić, podręczyć ludzi i kasiorka wpadnie. Nie wymagajmy od tej formacji jakiegoś lotnego myślenia. Dla nich jakaś ludzkość czy serdeczność to terminy raczej skąpo znane o ile ogóle.

@adversarius: Właśnie chodzi o to, że od tej formacji powinniśmy wymagać myślenia. Chyba że chcemy w demokratycznym (przynajmniej z nazwy)
  • Odpowiedz
@Chuseok: Policja i inne służby prześladują wiele branż, a temu przeszkadza że do kościołów nie chodzą (bo nieraz słyszałem że byli nawet). Jakby wszyscy mieli tak samo przesrane to byłoby okej? Nie żal mi was.
  • Odpowiedz
@Chuseok:
Przecież oni tylko wykonują rozkazy, bo nie chcą stracić pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakby im kazali strzelać do protestujących obywateli, to też tylko by wykonywali rozkazy. Strzelając ze łzami w oczach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
P--------e nowoczesne ZOMO...
  • Odpowiedz
Pomyśl co czuje osoba której biznes został zaorany lub która nie może pracować i widzi tłumy w kościołach i zero kontroli?

@Chuseok: Pomysl co czuje właściciel siłowni, w której pracuje moja dziewczyna. Były kulturysta, który od 30 lat z pasją prowadzi swój interes, jedną z najstarszych silek w mieście, taka z duchem. I od tak, c--j nara. W ciągu roku r-------y interes BO TAK.
  • Odpowiedz
@Chuseok: gdy ktoś Cię pobije, okradnie albo zdewastuje samochód, to nie potrafią wykryć sprawcy nawet gdy masz świadków i nagrania. Ale jak trzeba d-----ć uczciwym ludziom, którzy próbują jakoś funkcjonować, to nagle są sprawniejsi od FBI
  • Odpowiedz
@Fako: Kościoły nie są otwarte w imię jakiegoś liberalnego podejścia do obostrzeń i zdrowego rozsądku. Są otwarte, ponieważ to stojąca ponad prawem mafia i dlatego ludzie chcą, żeby były zamknięte, żeby ktoś wreszcie pokazał im, że nie mają w Polsce specjalnych praw. Niestety pod tym zaborem to się nie stanie.
  • Odpowiedz
@Fako: Kościoły podawane są jako przykład wybiórczości obostrzeń i braku spójności ( to właśnie w kościołach masz masę osób w wieku 60+ najbardziej zagrożonych śmiercią ). Zakaz prowadzenia działalności gospodarczej to nie tylko utrata dochodu, ale równoznacznie generowanie strat. Ludzie mają podpisane umowy najmu, czy muszą płacić ZUS z racji działalności gospodarczej, nie mówiąc już o wynagrodzeniu dla pracowników. Ludzi dosłownie wpycha się w ubóstwo blokując im prawo do zarabiania.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jarasznikos Dlatego ja jestem zwolennikiem otworzenia wszystkiego, oczywiście powinno się zachować jakieś standardy a nie zamknięcia wszystkiego "bo tak i koniec".
  • Odpowiedz
@Fako: W obecnej sytuacji też za tym jestem. Lockdown miał sens w tamtym roku. Na krótki czas ograniczyć wzrost liczby zachorowań. I to się de facto udało. Nie mieliśmy tak na prawdę pierwszej fali, wtedy w wiosne 2020. Przeszliśmy suchą stopą w sytuacji gdy inne kraje miały pewne problemy.
  • Odpowiedz