Wpis z mikrobloga

Właśnie się dowiedziałem że policja u mnie w mieście chodzi po salonach kosmetycznych, fryzjerskich i robi kontrole. Jak widzą że zamknięte to wypytują ludzi z lokali obok czy coś widzieli, czy ktoś wchodził, wychodził.

Szkoda że tak ochoczo kościołów nie sprawdzają, czy limity są przestrzegane.

Ha tfu na was milicyjne paciołki kaczyńskiego!

#koronawirus #policja #milicja
  • 57
@Chuseok: Hola, hola. Najpierw mówisz, że nie kontrolują, a teraz twierdzisz, że kontrolują, ale pobłażliwie. Zdecyduj się, bo ja nigdzie nie napisałem (i nie twierdzę), że Policja działa dobrze i sprawiedliwie. Jedyne co stwierdzam, to że możesz zgłaszać każde takie zdarzenie na 112 i zostanie ono przyjęte.
@Ovis_aries: Masz, poczytaj sobie: https://www.o2.pl/informacje/funkcjonariusze-na-weselach-policja-zdradza-jakie-sa-rozkazy-6628234971650944a

Podobnie powinno być w przypadku kościołów, gdzie również obowiązują bardzo ścisłe przepisy. Ale w teorii. Bo w praktyce bywa różnie. – Nikt żadnych wytycznych odnośnie kościołów nie ma – mówi o2.pl policjant z Warszawy pracujący w ogniwie patrolowym.

@Ovis_aries: Napisałeś cytuję "co za problem?" to ci tłumaczę co za problem.
@Okcydent: Czarna dzbanie. Nigdzie nie napisałem że chcę aby kościół dojechali, czy że miałbym radość w sercu bo wszyscy są w ciemnym miejscu.

Napisałem że chcę równego traktowania, skoro kościół może być otwarty i nie musi być nękany policyjnymi kontrolami to chcę aby tak było z całą resztą. Tobie za to nie przeszkadza obecny stan bo dla katola najważniejsze żeby ksiądz miał spokój.

Dlaczego wy katole odbieracie zawsze wszystko jak atak
Nigdzie nie napisałem że chcę aby kościół dojechali

@Chuseok: Jednakże oburzasz się na bardzo małe kary wystawione na księdza, który przekroczył dozwoloną ilość osób na mszy - jak dla mnie to jest chęć dojechania kościoła.

Napisałem że chcę równego traktowania, skoro kościół może być otwarty i nie musi być nękany policyjnymi kontrolami to chcę aby tak było z całą resztą.

@Chuseok: Z tym zdaniem się zgadzam - i wg mnie
@Chuseok: co trzeba mieć we łbie, albo czego nie mieć żeby się tak poniżać usługując karłowi z żoliborza... Swoją drogą, to ciekawe, że w jakimś mieście mamy do czynienia z takim reżimem i kontrolami, a w innym, w tym samym czasie pełen luz - to chyba musi być też kwestia władz samorządowych w danym regionie. Jak do tej pory u mnie w Bydzi bardzo spokojnie, restauracje funkcjonują sobie po cichu, nie
@Chuseok: Najlepsze, że ta sytuacja jest lose-lose bo i gospodarka dostaje po piździe, przedsiębiorcy i także klienci, bo nie mają jak o siebie zadbać. Powinni ,,przymykać oko" na większość rzeczy, a serio to zaczyna wyglądać jak pierdzielone gestapo. Rządzą nami debile.