Aktywne Wpisy

koniozwalacz +3
#kiszak
ten tag jest dziwny. w pełni rozumiem bekę z wąsatego brudnopisu, jego p---------a i tej całej ludologii, ale jakie bzdury czasami tu czytam to ręce opadają. typ robi wpis o tym że soulsy to średnia gra i w sumie jest banalna, że przeszedł pierwszy raz na luzie bez ulepszania broni i że w ogóle nawet nasz stary pijany jakby chciał to by se to przeszedł w przerwie od symulatora
ten tag jest dziwny. w pełni rozumiem bekę z wąsatego brudnopisu, jego p---------a i tej całej ludologii, ale jakie bzdury czasami tu czytam to ręce opadają. typ robi wpis o tym że soulsy to średnia gra i w sumie jest banalna, że przeszedł pierwszy raz na luzie bez ulepszania broni i że w ogóle nawet nasz stary pijany jakby chciał to by se to przeszedł w przerwie od symulatora

Pytanie poważne, żadna zarzutka w ramach akcji #stepujacybudowlaniec :)
Mam stare, poniemieckie, 100+ letnie schody prowadzące na strych. Czy są jakieś sposoby ich ogólnego wzmocnienia? Co sprawdzić, jakie obserwacje poczynić, gdzie w takich starych schodach mogą być potencjalne problemy?
Chciałbym się przygotować zanim wezwę stolarza do ich oceny.
Przez długie lata były użytkowane może raz w tygodniu, teraz jednak użytkowane są codziennie i obawiam się powoli, czy ich wiek nie da o sobie znać wkrótce.
Mam dobry, w mojej amatorskiej ocenie, dostęp zarówno od góry jak i dołu. W komentarzach zdjęcie od dołu.
Będę wdzięczny.
#stolarstwo #schody #budownictwo #renowacja #drewno
źródło: comment_161833456570SB1BD4HSmMgLuZakCwp3.jpg
Pobierzźródło: comment_1618334607idK0cPe5s3pcmJJwiyQTMP.jpg
Pobierzźródło: comment_1618334978sBPpqt7HFOKUtq974uZY0y.jpg
PobierzKiedyś wnosiliśmy 100kg piec do ceramiki, ktoś stanął na krawędzi i się ukruszyla. Wewnątrz wygląda jak zjedzone.
źródło: comment_16183350526Q0FULFqVeMbHyUEIDBp95.jpg
Pobierzźródło: comment_1618335159PTxUq10ud46Aqjgw0BphP3.jpg
Pobierzźródło: comment_1618335208ShK8ABmvbeN9OjwhadBbdU.jpg
PobierzJestem świadomy, że najprawdopodobniej "panikuję", ale lepiej nosić jak prosić.
Poczytam o kołatkach, dzięki.