Wpis z mikrobloga

@bambadjan jeśli chcesz pokazać że to nie jest takie czasochłonne to pokaż jak przez tydzień gotujesz podobne rzeczy (5 posiłków dziennie) i ile czasu Ci to zajmuje w całości - przygotowanie, ugotowanie, posprzątanie i do tego zakupy bo z powietrza nic nie ugotujesz.

Ugotuje cały gar jednego dnia na cały tydzień i czasowo będzie do przodu ( ͡º ͜ʖ͡º)
@KondominiumKatoSocjalistyczne: Widzę ze reprezentujesz podejście typowego p0laka - robaka. To są usługi dla zamożniejszych ludzi, dla których te 6 minut czasu jest więcej warte niż te marne 12 złotych na które to wyceniłes.

Już nie wspominając o twojej ignorancji, która nie pozwala ci zauważyć że trzeba zapłacić przykładowo pensje dostawcy żeby podstawił ci żarcie z cateringu pod drzwi.
@KondominiumKatoSocjalistyczne: koszt 60 zł, z czego ok 50% (vat i dochodowy) to podatki, zostaje 30, z czego 15 to koszty materiałów. Zostaje 15 na opłaty pracowników, prądu etc. ale się obłowi Janusz biznesu.

Do wszystkich którzy zaczną mi wytykać błędy w obliczeniach: to tylko 'z grubsza' przykład, nie mam zamiaru tracić czasu na wyliczenia. Niech kto inny sobie liczy, jak go to obchodzi
Poza tym macie tu swoje „czemu w Polsce się tak malo zarabia a Pan Niemiec zarabia 3x więcej”. W DE nikt nie płacze, ze za wykonaną prace czy usługę trzeba zapłacić i nie wypisuje jak to wycenił obiad na 3€.
jeszcze trzeba doliczyć prace dietetyka. Poza tym żeby zrobić samemu trzeba wiedzieć ile żeby zmieścić się w kaloriach

@szkorbutny: kalorycznosc w tych gownocateringach za 60zl polega na tym, ze jeden dostanie wiecej oliwy z oliwek i klusek a drugi mniej:D W jakies bajki wierzysz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MehowM: o ile więcej ? tego nie wiesz bo jedna kluska czy kropla oliwy nie robi różnicy , napewno za dużo ci nie dadzą bo to kosztuje. A jak za mało to robisz reklamację albo tracą klienta. Powyżej podałem testy cateringów.
@KondominiumKatoSocjalistyczne: 12 zł? A wliczyłeś podatki jakie musi zapłacić ta firma, opłacenie pracowników i ich składek, opłacenie leasingu samochodów, kosztów transportu jedzenia do Ciebie, odłożenia pieniędzy na inwestycje + zostawienia czegoś dla siebie? To nie działalność charytatywna, a biznes, który musi się zwracać.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@stachuprzytelefonie: @ArekJ:

Jak czytam te wasze wysrywy to maluję mi się wasz obraz polaczka z czerwoną zapijaczoną pełną w pianie gębą. Treść opa nie ma na celu osrania cateringu tylko zwrócenie uwagi, że tego typu żarcie w żaden sposób nie będzie wymyślne. Ma zwrócić uwagę, że ta "oszczędność czasu" to zaledwie 10 minut.