Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +39
Ponad 10 lat w zawodzie, 5 lat studiów, branża która płaci naprawdę dobrze spokojnie top 90-95% ludzi w tym kraju. Doszedłem do sufitu, dalej to już polityka korporacyjna albo własny biznes. Robiłem wszystko jak trzeba. Odkładałem, ETF-y, nie przepalałem. Podwyżki dostawałem. A inflacja przez 5 lat i tak zjadła mi z 25% realnej wartości wypłaty.
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę

tomwick55 +6
Moim najulubieńszym zagranicznym bramkarzem jest Marc-Andre ter Stegen. A jaki jest Wasz?
#mecz #pilkanozna #sport #przemyslenia
#mecz #pilkanozna #sport #przemyslenia
źródło: 1000032287
Pobierz

https://myanimelist.net/anime/587/Hanbun_no_Tsuki_ga_Noboru_Sora
Looking Up At The Half-Moon
Yuuichi to młody chłopak, który z powodu ostrej niewydolności wątroby gnije sobie w szpitalu. Z racji, że czuje się już lepiej, a ma przed sobą jeszcze minimum 2 miesiące odsiadki w placówce zdrowia, nocami próbuje wymykać się na miasto. Te nieregulaminowe wypady to przedmiot wojny między nim a Akiko - pielęgniarką, która stara się trzymać tego ancymona w ryzach różnymi metodami, od zachowawczego oklepu szpitalnym klapkiem po zastawianie drzwi do sali sofą z poczekalni. Ich rutynowe igraszki przerywa pojawienie się na oddziale Riki, młodej dziewczyny, która wpada w oko naszemu dzielnemu pacjentowi. Okazuje się jednak, że ponętne dziewczę tylko aparycję ma przyjemną, lecz charakter już zouzowaty, a usposobienie nicponiowate. Biedny Yuuichi szybko pada ofiarą harpii, która zgrabnie bierze go pod pantofel.
W skrócie słodko-gorzki szpitalny romans z odrobiną literatury w tle. Główne atrakcje tego tytułu to szwędanie się po szpitalnych korytarzach w papuciach i piżamkach, zabawa w szczeniackie podchody oraz
Oprócz gorszej i lepszej dramy, tytuł też jest komedią. Poza standardowymi komicznymi wstawkami uśmiałem się też w w pewnych momentach, chyba nie do końca zamierzonych. Scena w której ten sam lekarz, który kazał wcześniej pacjentowi szanować się i nie przemęczać
wywołała u mnie solidny uśmieszek.
Animacja nie jest porywająca, wizualnie raczej przeciętnie, budżet walczący o każdego jena. Nic dziwnego, to jedna z ostatnich produkcji studia TAC chylącego się ku pewnemu upadkowi. A upadek to całkiem niezręczny, bo w ostatnich podrygach, chwytając się brzytwy, nawet nakręcili lasujący mózg film propagandowy(!) na zlecenie sekty(!!!) Happy Science. Ale to drogie dzieci, historia na inny dzień.
Ogólnie bez fajerwerków, ale jest kilka naprawdę fajnych momentów. Ocena pozytywna.
źródło: comment_1617974308iCG7LnudKyUdbIRoXOqAUt.gif
Pobierzdunno man, seems legit
źródło: comment_1618036702IgNl0A55MTbXISsQJhBFnh.jpg
Pobierzźródło: comment_1618037532yywk9MxKdBlboDD6oMmypr.jpg
Pobierz