Wpis z mikrobloga

Bend Studio chciało robić #daysgone 2, ale Sony odesłało ich do pomocy w multi TLOU i nowego projektu Uncharted. Liderzy Bend byli nie zadowoleni i robią sami nowy projekt.

To tylko część nowego artykułu Schreiera - o obsesji Sony z blockbusterami - https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-09/sony-s-obsession-with-blockbusters-is-stirring-unrest-within-playstation-empire

#ps5 #ps4
Theos - Bend Studio chciało robić #daysgone 2, ale Sony odesłało ich do pomocy w mult...

źródło: comment_16179677061iiinjQfiXmdJuWJO6SoVj.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erebeuzet: gra miała kiepską premierę przez liczne błędy techniczne (pierwsza duża gra Bend), ale dziś działa dobrze, ma dobre opinie wśród graczy i sprzedała się dobrze.

Nie robimy sequela - Jim Ryan i Hermen Hulst.
  • Odpowiedz
@Theos nie czytalem opinii na premierę. Przestałem kupować przez kaszankę pod tytułem Race Driver Grid.
Faktycznie nie mam zastrzeżeń do technikaliow po za moze zbyt duża czułością skretu motorem, ale to pewnie w opcjach można zmienić
  • Odpowiedz
@Theos: Jeżeli Sony chce się skupić na największych produkcjach zbierających nagrody to ile oni rocznie będą w stanie wydać gier first party? Do tego część deweloperów będzie musiała się skupić na psvr2. Nie podoba mi się nowy kierunek Sony. Gdzie jest nowy Motorstorm, gdzie jest nowy Wipeout, gdzie jest sequel Fat Princess :((
  • Odpowiedz
@Theos: wiem co masz na myśli ale seria Syphon Filter też była hitem swego czasu

@ebson: true. To inaczej: pierwsza duża gra Bend od dawien dawna. Jak klepali SF, to gry potrzebowały dużo mniej ludzi, dużo mniej czasu i dużo mniej pieniędzy.
  • Odpowiedz