Wpis z mikrobloga

Czy po goleniu twarzy maszynką na wymienne żyletki tak samo powstają podrażnienia jak po jednorazówkach? Ogólnie to zwiększył mi się zarost i już nie mam takiego jak w wieku 18 lat, myśle nad zmianą sposobu golenia. Gole się jednorazówkami ale robi mi sie np podrażnienie na szyi, krostki. Słyszałem że ludzie polecali kupić maszynke elektryczna i wtedy problem znika ale nie wiem jak to ma się do maszynek mechanicznych na żyletki.

#broda #golenie #niebieskiepaski #zarost
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlodyernest: jeden rabin powie tak, drugi rabin powie inaczej. Ja mam mniej podrażnień po żyletkach niż wieloostrzówkach i jestem lepiej dogolony, ale też to trochę zależy od maszynki i żyletki. Elektryka używałem parę lat temu i tak średnio to szło, musiałem się długo najeździć po twarzy żeby się dokładnie ogolić
  • Odpowiedz
@mlodyernest: kup sobie w rossmannie wilkinsona na żyletki i zobaczysz czy będziesz miał podrażnienia. U mnie np podrażnienia skończyły się po przejściu na elektryka. Przerobiłem mnóstwo żyletek i maszynkę specjalnie ze stanów zamówiłem i podrażnienia nadal były.
  • Odpowiedz
@mlodyernest: Najtańszy sposób żeby to spróbować to w Carrefourze kupić za 10 zł plastikowego Wilkinsona na żyletki.
Jeszcze trzeba pamiętać żeby golić się na 3 przejścia,używać pędzla.
  • Odpowiedz