Wpis z mikrobloga

@paczelok: A tak na serio podoba mi się arts&crafts połączenie drewna i surowych ścian. Nie wiem dlaczego ale upodobałem sobie łączenie naturalnych materiałów, granitu/marmuru z drewnem. Trochę prostoty, minimalizmu, pragmatyzmu do tego i wygodne meble, ale żaden modernizm czy contemporary coś starszego arts&crafts albo renesansowego, by złamać konwenanse i wbić w przestrzeń coś co będzie kuło w oczy XD
  • Odpowiedz
@paczelok: A tak na serio podoba mi się arts&crafts połączenie drewna i surowych ścian. Nie wiem dlaczego ale upodobałem sobie łączenie naturalnych materiałów, granitu/marmuru z drewnem. Trochę prostoty, minimalizmu, pragmatyzmu do tego i wygodne meble, ale żaden modernizm czy contemporary coś starszego arts&crafts albo renesansowego, by złamać konwenanse i wbić w przestrzeń coś co będzie kuło w oczy XD

@Krole: ładne rzeczy są ładne a w języku polskim
  • Odpowiedz
@paczelok: Nie kumam, bo się znieczuliłem, ale masz rację. Ładne rzeczy są ładne i władają!

@Krole: władają - w ładzie, w ładności
cieszę się że pomogłem w ładnym znieczuleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wczesny Gierek, 1970-1980 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@MandarynWspanialy: a tutaj wystrój w stylu neogierkowskim z wpływami stylu pseudoikei (bo oryginalna Ikea za droga XD), pierwsza dekada XXI wieku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@skitarii: cóż za stylistyka niebiańska! oh oh
  • Odpowiedz
zawsze mnie fascynowały i jednocześnie przerażały te obite "skórą" drzwi wejściowo-wyjściowe.

@MandarynWspanialy: mnie też, zwłaszcza, że większość miała zazwyczaj jakieś uszkodzenie od przenoszenia mebli i czy dewastacji przez dzieci i najczęściej było widać rozerwaną tą skaję w którymś miejscu i wystającą spod niej kępkę białej waty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz