Wpis z mikrobloga

@korporacion: żeby było śmieszniej... szukałem pracownika do mojego działu. Normalnymi drogami nikt normalny się nie pojawił. Napisałem na mikro, odezwał się JEDEN mirek z Łodzi. Teraz zarabia teraz ponad 3K na rękę...

To jest tak jak z tym dowcipem o żydzie i bogu... Żyd całe życie prosił boga o 6tke w totolotka, modlił się , złorzeczył, blagal... i nic. Pod koniec życia bóg się zlitował i odezwał...

• Odpowiedz
@korporacion: 3 koła ale wyczyn. Przez takie podejscie nawet takich groszy nie zarabiasz. Ta bariera jest w Twojej głowie, brzmi jak szkoleniowe #!$%@? ale to prawda :-) Zastanów się dlaczego jeszcze 30k miesiecznie nie zarabiasz a nie jakies smieszne 3k
  • Odpowiedz
@LewaRenkaBoga: w ministerstwach wypłacili, urzędom podrzędnym wstrzymali, obecnie fundusz 3% znika w 2021 w całej służbie cywilnej (mówię o administracji rządowej)

o samorządzie i mundurach się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia
  • Odpowiedz
@LewaRenkaBoga: to o moich znajomych pisałem - sam w tym prawie 20 lat jestem
PIT za 2020 mam niższy od PIT za 2019 (zamiast nagród dali tzw dodatek zadaniowy, 1200 złotych było w 2020, a w 2019 to było jak wiadomo z oszczędności ponad pensja czyli praktycznie 14tka z hakiem)
PIT za 2021 będę mial niższy niż za 2020 o kilka procent

bo że inflacja idzie to nikomu mówić nie
  • Odpowiedz
@BQP: w fizycznej wyciągają więcej niż w pracy umysłowej - bez kitu
nauczyciele i ludzie w instytutach naukowych mają mniej niż ktoś przy taśmie produkcyjnej - bez kitu

po za tym to zależy od regionu - w Wawie czy Wrocku czy 3city pewnie na magazynie jest 3 tysie, w Wyszkowie u moich teściów 3200 ale brutto
  • Odpowiedz