Aktywne Wpisy
kropla_bez_kitu_benc +397
Rzuciłem okiem na życiorys Ursuli von der Leyen - studia medyczne, studia ekonomiczne na London School of Economics, jej mąż wykładał na Standford itd. A po drugiej stronie waląca populizmy, manipulująca i #!$%@?ąca palcem osiedlowa patusiara Ewka xDD I jeszcze idiotom z konfederacji się to podoba, trzymajcie mnie XD
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
m4jkel +87
Czemu jak Włoch albo Francuz wypija codziennie po 2 lampki wina to jest spoko i to element jego kultury, a jak Polak napije się piwa to już ble i alkoholizm?
#przemyslenia #przemysleniazdupy #heheszki #pytanie
#przemyslenia #przemysleniazdupy #heheszki #pytanie
Ja chyba nie
#zawod #praca #oswiadczenie #przemyslenia #zarobki
Znasz kogoś z 3 kołami miesięcznie na łapę?
2600 dodać 200 zeta = 2800
premie Mateusz skasował rok temu , w tym roku też a odchodzi na PPK 2% netto,
z 2800 robi się im 2720
To jest tak jak z tym dowcipem o żydzie i bogu... Żyd całe życie prosił boga o 6tke w totolotka, modlił się , złorzeczył, blagal... i nic. Pod koniec życia bóg się zlitował i odezwał...
Czy po prostu trenujesz pytania przed spisem powszechnym?
o samorządzie i mundurach się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia
PIT za 2020 mam niższy od PIT za 2019 (zamiast nagród dali tzw dodatek zadaniowy, 1200 złotych było w 2020, a w 2019 to było jak wiadomo z oszczędności ponad pensja czyli praktycznie 14tka z hakiem)
PIT za 2021 będę mial niższy niż za 2020 o kilka procent
bo że inflacja idzie to nikomu mówić nie
nauczyciele i ludzie w instytutach naukowych mają mniej niż ktoś przy taśmie produkcyjnej - bez kitu
po za tym to zależy od regionu - w Wawie czy Wrocku czy 3city pewnie na magazynie jest 3 tysie, w Wyszkowie u moich teściów 3200 ale brutto