Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
odlozyles/as na koncie £100k. co robisz z tymi pieniedzmi?

*odlozyles, nie wygrales albo dostales w spadku

#uk

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60673457419888000b5d3307
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: co roku dostajesz bonus 25%. Tzn. wkładam 15k, wyciągam 20k i nie muszę się z tym bawić. Giełda jednak zajmuje czas i nie zawsze jest gwarancja, że ta kasa będzie. Tutaj wbijam 4k rocznie i mam spokój, horyzont założyłem sobie 4 lata.
  • Odpowiedz
**tu_OP**: @Budo: szczerze ci przyznam, że nie bardzo klei mi się to co piszesz...chwalisz się zyskami na poziomie 20% i opowiadasz jak to byś 100k wrzucał w giełdę, a jak mowa jest o głupich 16 tysiącach przez 4 lata, to nagle wrzucasz w LISA bo nie trzeba koło tego skakać (a przecież i tak niby już to robisz ze swoim tajemniczym kapitalem więc co za różnica czy ogarniasz kwote X
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie wiem czemu mnie Ciśniesz. Pytałeś o radę, więc doradziłem co bym zrobił, gdybym miał 100k. Tak jak mówiłem gram na różnych rynkach, poza tym w lisę zaczałem bawić się zanim odkryłem giełdę. Na angielskiej giełdzie prawdopodobnie nie mam tych 20%, tylko na polskiej. Angielskiej jeszcze nie podliczyłem. W tym roku pieniądze, które poszłyby w lisę pójdą bankowo w giełdę. W dupie mam co Ci się klei, a co
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ok rób co chcesz. Mógłbym Ci wysłać PiT8c, screen portfela xtb/T212, wyciąg z Lisy, albo co tam byś jeszcze chciał, ale i tak chyba nie potrafiłbyś tego przeczytać. Nie mam się za wielkiego inwestora. Ale przynajniej wiem co zrobić z gotówką zamiast trzymania jej w skarpecie panie @AnonimoweMirkoWyzmania
Szczere powodzenia- finanse są ważne i plus dla Ciebie, że szukasz wiedzy. Tak trzymać.
  • Odpowiedz