Aktywne Wpisy

mirko_anonim +14
✨️ Dlaczego warto mieszkać poza miastem? Ⓘ
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
Wszyscy o tym że #demografia słaba bo ludzi nie stać na mieszkania albo za małe ale czemu nikt nie bierze pod uwagę domu, co właściwie jest najlepszą opcją dla dzieci? Wgl pomijając dzieci to czemu ludzi ciągnie do mieszkania w centrum w 2025? Bo wszystkie żale nt. #mieszkanie to właśnie, że ich nie stać na MIESZKANIE w CENTRUM. Poważnie pytam, mieszkając np.
źródło: 215735-76a1-1200x0-sc1x77778_typowy-dom-dla-polskiej-rodziny11-budujemydompl
Pobierz
teoretyk_peklunku +408
Poszedłem na pocztę odebrać przesyłkę bo awizo jest a tam baba wystawiła se tabliczkę przerwa i w------e j---a xD stoimy wszyscy i czekamy aż łaskawie wznowi obsługę. Co najlepsze przy drugim okienku jest inna baba ale ona mówi że nie obsługuje interesantów xD k---a ta firma to jakieś j----e dno #pocztapolska #zalesie
źródło: temp_file4877692743146175752
Pobierz

Chodziłem w gimnazjum na etykę też mógł byś spróbować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sama wiara ma wiele obliczy. Katolik to ktoś kto utożsamia się
@xloginlogin123:
Słabe jest to, że jak ktoś powie "wierzę w boga" to druga strona od razu zakłada, że chodzi o tego "katolickiego boga".
Panowie bo po wypowiedziach czuje że mocno się nie zrozumieliśmy.
Mi nie chodzi o ludzi którzy uważają że jakiś wyższy byt może istnieć bądź twierdzą że świat potrzebował owego ostatecznego architekta. Bo sam jestem agnostykiem z przewagą ateisty.
Chodzi mi o ludzi którzy wierzą w zmartwychwstanie Jezusa, ludzi którzy wypowiadają modlitwy ułożone przez kk . Trzymają się postów katolickich i innych specjalnych restrykcji
@xloginlogin123: chyba tylko na etykę, a przynajmniej tak się wyrażasz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
wyraziłeś się dokładnie tak: "Zastanawia mnie jak można wierzyć w boga przy okazji widząc obłudę kościoła", a ja napisałam, że
@xloginlogin123: Wiara w bóstwo lub wyższy byt to teizm, nie agnostycyzm. Ateizm/Teizm dotyczy wiary, agnostycym/gnostycyzm wiedzy.
@xloginlogin123: sam jestem ateistą i dla mnie to wiara w czary, ale tutaj nie ma absurdu. Są różne wyznania chrześcijańskie, nie musisz należeć do KK jeśli ci to nie odpowiada. Teoretycznie kościół ci powiedział o chrześcijaństwie ale