Aktywne Wpisy
Neycza +164
Patrzcie jakiego ładnego maila dostałem! I co Kingu jak to powiedziałeś wykop to same #!$%@?* i nic nie mogą? Mamy 3 strike!!! Za tydzień kanał mleczne gówno może spaść!
#kononowicz
#kononowicz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Księża dziś: ale jamk to nas nie szanujecie? ;(
#bekazkatoli
@fantazm: i - dlatego w szkołach powinna być obowiązkowa etyka, żeby dzieciom papki z mózgu nie robić
Chodziłem w gimnazjum na etykę też mógł byś spróbować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sama wiara ma wiele obliczy. Katolik to ktoś kto utożsamia się z
@xloginlogin123:
Słabe jest to, że jak ktoś powie "wierzę w boga" to druga strona od razu zakłada, że chodzi o tego "katolickiego boga".
Panowie bo po wypowiedziach czuje że mocno się nie zrozumieliśmy.
Mi nie chodzi o ludzi którzy uważają że jakiś wyższy byt może istnieć bądź twierdzą że świat potrzebował owego ostatecznego architekta. Bo sam jestem agnostykiem z przewagą ateisty.
Chodzi mi o ludzi którzy wierzą w zmartwychwstanie Jezusa, ludzi którzy wypowiadają modlitwy ułożone przez kk . Trzymają się postów katolickich i innych specjalnych restrykcji tego wierzenia. Zarazem
@xloginlogin123: chyba tylko na etykę, a przynajmniej tak się wyrażasz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
wyraziłeś się dokładnie tak: "Zastanawia mnie jak można wierzyć w boga przy okazji widząc obłudę kościoła", a ja napisałam, że można,
@xloginlogin123: Wiara w bóstwo lub wyższy byt to teizm, nie agnostycyzm. Ateizm/Teizm dotyczy wiary, agnostycym/gnostycyzm wiedzy.
@xloginlogin123: sam jestem ateistą i dla mnie to wiara w czary, ale tutaj nie ma absurdu. Są różne wyznania chrześcijańskie, nie musisz należeć do KK jeśli ci to nie odpowiada. Teoretycznie kościół ci powiedział o chrześcijaństwie ale to
takowy
Zaciąłeś się jak katarynka o tym powrocie do szkoły a zdaje mi się że sam powinieneś wrócić.
Napisałem w pierwszym wpisie jak i potem się powtórzyłem ale ty dalej piszesz o czymś innym.
Pisałem o tym że nie rozumiem wyznawania TEGO boga o którym mówi KK a zarazem wieszania psów na kościele. Nawet moja mała analogia o świętym Mikołaju to