Aktywne Wpisy

cuks +22
Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą

Pink_Floyd +14
#alkohol #alkoholizm #zdrowie #kiciochpyta
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,

przykład:
przesyłka odebrana 19.03
Pierwszy dzień to już 19 czy dopiero 20? Tym samym czas na odesłanie przesyłki mija 1 kwietnia czy 2 kwietnia?
14dni kalendarzowych?
#allegro #prawo #januszebiznesu
Komentarz usunięty przez autora
@widmo82: @Adams_GA: żaden, czas na zwrot liczy sie od dnia odstapienia od umowy a nie od dnia odebrania towaru
A wysłanie "zwrotne" przesyłki również ma jakiś termin. Nie wiem czy jest w ustawie, niemniej np. cyfrowy polsat daje na zwrot przesyłki 30 dni(od otrzymania informacji o odstąpieniu).
@sailor_73: ech, po co tak smiecic?
@Wychwalany: w ramach transakcji SMART na allegro, minimalny okres na zwrot to 14dni - od ktorego dnia liczone?
@Estetykatopodstawa:
@widmo82: 14 dni na zgłoszenie zwrotu, czyli na odstapienie. Gdy zgłosisz zwrot dostajesz kod ktory jest wazny bodajze kolejne 14 dni, czyli tak jak ustawa przewiduje.
przykładowo, ostatnio zwrot zgłosiłem pt., 19 mar, 12:13, a kod Ważny jest do 02.04.2021 23:59
Czesto masz duzo cennych wiadomosci do przekazania, ale tym razem mieszasz :P
znalazłem mało precyzyjną informacje. Chodzi mi o to, ze teoretyczynie kupujący moze zgłosić odstapienie od umowy w 14tym dniu od zakupu a następnie po otrzymaniu kodu nadania zwrotnego przez paczkomat, jego waznosc jest az 30dni. I sa cwaniaki co chca odesłac towar po 44dniach
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/jak-odstapic-od-zakupu-i-odeslac-paczke-do-sprzedajacego-0KBxXWGo0u6#kiedy-moge-zwrocic-paczke-
@widmo82: no właśnie po co ? po co czytać żeby się dowiedzieć ,lepiej śmiecić
@widmo82: wkleiłem Ci daty ile są ważne kody gdy ja odstępuje. Jeśli sprzedawca ustawił możliwość zwrotu do 30 dni to może te kody mają dłuższą datę, ale tego nie potwierdzę.
@widmo82: w tym wypadku nie ma zwrotu z powodu odstapienia od umowy bez podania przyczyny. Zwrot moze byc z powodu reklamacji (rękojmia). Allegro pozostawia opcje zwrotu w
źródło: comment_1617055007zfwbGpDP6mqccg2Q4xZ1lY.jpg
Pobierz@BetPay: i kolejne 14 na odesłanie