Wpis z mikrobloga

od czego zależy spoiler w Focusie Mk2? Większość ma taki który jest pomiędzy lampami tylnymi (tak jak z prawej) a część Focusów ma szerszy, taki który sięga aż nad lampy (tak jak z lewej)

Myślałem, że to zależy do rocznika, ale oba są polift, 2010r.
#focus #ford #fordmk2 #focusmk2 #focus2 #fordfocus
L.....t - od czego zależy spoiler w Focusie Mk2? Większość ma taki który jest pomiędz...

źródło: comment_1616959286xfI17owdMg4BcNuW2JnXpP.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LuxEtClamabunt: chyba od wersji wyposażeniowej

@goferek: właśnie podejrzewam, że tak tylko ciekawi mnie która wersja ma który spoiler :D bo w fordach tam jest chyba najbogatsza Ghia (przynajmniej kiedyś tak nazywali za czasów Focusa mk1 xd), potem są chyba Gold i coś tam jeszcze.

Ewnetualnie myślałem, czy może to kwestia, że np. na jaki rynek, może na rynek np. zachodni robili inną wersję?
Bo jak miałem kiedyś Focusa
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: spójrz po reflektorach, podobna sytuacja. Najprostsze wersje (np. Trend, Silver) mają jasne klosze, te lepsze mają ciemne (np. Gold X albo Titanium). Ten z szerokim spojlerem tutaj to nie jest full opcja, bo ma tunel środkowy w wariancie bez podłokietnika (różniły się) oraz tapicerkę inną niż topowe wersje. Więc to jest jakaś średnia wersja... albo dziwna konfiguracja. Ford ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: ten wąski spoiler jest w wersji ambiente, czyli w najbiedniejszej wersji. Następna wersja to trend silver x i tamte czasem już miały ten szerszy, natomiast od trend gold x wzwyż to już każdy miał.

Ten pierwszy z ogłoszenia wygląda jak jakiś składak. Światła, fotele, spoiler oraz część wyposażenia jak z gold x, ale brak dwustrefowej klimy i brak podłokietnika, które w gold x były w standardzie sugeruje, że to
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: spoko, 8 lat jeździłem gold x ( ͡° ͜ʖ ͡°) automatyczne światła i 4 elektryczne szyby także tam nie występowały w standardzie, także coraz bardziej myślę o walniętym gold x. Chyba, że to taki rodzynek i niemiec sobie sam tak skonfigurował auto ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz