Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 541
Zwiedzanie Plazy wieczorem już lekko zahacza o urbex. Pierwsze piętro zamknięte, na parterze działa tylko Kerfur, kiosk, jakaś galanteria skórzana i crossfit. Reszta zamknięta na głucho.

Agonia tego miejsca trwa już około 10 lat. I pomyśleć, że na samym początku istnienia jako tako to wyglądało; ludzi znacznie mniej niż w M1, ale kino oraz kręgle dostarczały odwiedzających.

Pamiętam jak w podstawówce autokar dowoził nas co miesiąc na filmy, wtedy wrażenie nowoczesności i luksusu było piorunujące (stały bywalec bazarów wówczas here).

Miejsce wygląda jak jakaś plansza w Tonym Hawku 3 #krakow #plaza
DerMirker - Zwiedzanie Plazy wieczorem już lekko zahacza o urbex. Pierwsze piętro zam...

źródło: comment_1616824473pkZq1tctCR4GNL8X8K8SZl.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DerMirker: @rolnik_wykopowy:

Fimy co miesiąc? Ja miałem w gimnazjum coś takiego, to się chyba nazwywało "horyzonty" tzn jeździliśmy co miesiąc do kina na jakiś film warty przemyślenia i do niego mieliśmy komentarz kogoś kto się na tym zna.
  • Odpowiedz
Wyciekło zdjecie z monitoringu uzytkownika @DerMirker buszujacego po Plazie.

A tak powaznie, to rzeczywiscie kiedys to bylo premium centrum z kolejkami do wjazdu na parking. Niestety, mam nadzieje, ze ludzie sie opamietaja w tym kapitalizmie i jeszcze pare galerii padnie. Po co np buduja wielki outlet obok Bonarki? Po co kolejne centrum typu „atut” z g---o sklepami pepco itp :/ krajobraz smietnikowy
negroni - Wyciekło zdjecie z monitoringu uzytkownika @DerMirker buszujacego po Plazie...

źródło: comment_16168342673fz2jRcPQKsnH8K6jVoTJd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@DerMirker: Największą nostalgią pałam do tamtejszego kina. Moja pierwsza wizyta w kinie była właśnie tam. Często tam bywałem bo akurat mama miała blisko z pracy. Ostatnio byłem tam ponad rok temu. Jak widzę Plaza umarła jeszcze bardziej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@piteross: ta strefa gastro robiła na mnie duże wrażenie jak bukem dzieciakiem.

@DerMirker: kibicuje Plazie żeby przetrwała bardzo mocno, że względu na kino i salę Imax
  • Odpowiedz
@DerMirker: ze dwa lata temu odwiedził mnie na kilka dni kuzyn, urodzony w Hameryce, obecnie naturalizowany Kanadyjczyk.
Podjechalismy do Plazowego Kerfurka, jako że najbliżej w sumie mam, cenie sobie brak tłumów również. Po zakupach do Maca, jedziemy schodkami a on że świetna galeria, super standard i mega to wygląda. Ja wielkie oczy, no i że to chyba najgorsza i jedna z najstarszych galerii handlowych w Krk. Przy wieśmakach doszliśmy do
  • Odpowiedz
@DerMirker w 2014, w trakcie Mistrzostw Świata w siatkówce między meczami poszliśmy zjeść do Plazy. Aż miło było patrzeć, tłum ludzi. Sama pamiętam, za dzieciaka, jakie to było prestiżowe miejsce - na piętrze było chyba Nico, i jakieś włoskie butiki. Szkoda ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Negard: no lepsze niż faktory, ale też zależy co za jakość tego outletu. Musieliby mieć jakis dobry towar niedostępny gdzie indziej. Myślę, że bardziej to centrum rozrywkowe by miało sens wypalić -kregle, billard, planszówki, bary w każdym sklepie ( ͡° ͜ʖ ͡°) to mogłoby byc całkiem ciekawe + muzyka - bo w sumie spoko miejsce na puszczanie muzyki...
  • Odpowiedz