Wpis z mikrobloga

@WatahaSzklanychWazek0: u kosmetyczki, bo sama nie mam talentu i cierpliwości do tego

próbowałam sama to ogarnąć, nawet zakupiłam lampę i resztę sprzętu, no ale efekt był średni, więc wolę zapłacić i oddać się w ręce profesjonalisty :p

jeżeli chodzi o to jak często, przed pandemia regularnie co 2-3tyg hybrydy, odkąd mam pracę zdalna to od święta, albo i nie bo właśnie byłam zapisana na przyszły wtorek i jednak nic z
  • Odpowiedz
@WatahaSzklanychWazek0: Hybrydy co ok. 2 tygodnie, sama w domu - taniej i nie trzeba się nigdzie umawiać i jeździć, a jakby coś się ukruszyło to przynajmniej mogę na szybko poprawić w dowolnej chwili. Raz na jakiś czas robię sobie przerwę od malowania, wtedy tylko odżywka.
  • Odpowiedz
@WatahaSzklanychWazek0: lampę pewnie kupiłabym znów z sunone, na allegro jest tego pełno albo zamówiłbym z Aliexpress. Im mocniejsza tym lepiej, gdybym teraz zamawiała szukałabym takiej z sensorem ruchu bo jest wygodniej :p frezarka jd700, lakiery lubię np z indygo chociaż ostatnio moje ulubione to te z biedry, szczególnie bazy kauczukowe bo lubię jasne pazurki a poza tą baza już nawet nie trzeba koloru :>
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@WatahaSzklanychWazek0: Niedawno kupiłam SUNone SUN5, bardzo fajna, ma sensor ruchu, więc nie trzeba klikać za każdym razem. Wcześniej miałam mały mostek z biedronki i służyła 3 lata, ale teraz wtyczka czasem nie łączy, z tego względu kupiłam tę, o której pisałam wcześniej. Jeśli planujesz kupować to zalecam taką, która zmieści całą dłoń, bo utwardzanie po jednym/dwóch paznokciach zajmuje sporo czasu.
A lakierow używam różnych, od aliexpresowych, przez biedronkowe po neonail
  • Odpowiedz
@WatahaSzklanychWazek0: robię sama, od święta. Maluje bo mam krótką płytkę paznokcia i jak chce mieć dłuższe pazury to wyglądają źle niepomalowane.

Używam neonail głównie, mam trochę lakierów z Semilaca, a lampę mam taką zabudowaną z czujnikiem ruchu, jakąś noname, ale ma moc 24W lub 48W więc jest w pyte
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@WatahaSzklanychWazek0: nie maluję. Nieswojo się czuję z lakierem na paznokciach. Mam wrażenie, że mi ciepło w palce xD
Poza tym gram na gitarze i tak średnio mi pasuje mieć długie paznokcie u lewej ręki i pomalowane u prawej :p
  • Odpowiedz
@WatahaSzklanychWazek0 nie maluję bo wspinam się i jestem pielęgniarka. Tarcie od ściany nie pozwala mi na długie paznokcie oraz tarcie ściany i ilość wylewanej dezynfekcji na moje dłoni powoduje że lakiery, hybrydy odpadają po 1 dniu
  • Odpowiedz
@WatahaSzklanychWazek0: robię sama hybrydy, bo mi szkoda 80 zł na panią od paznokci i czasu na umawianie się ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takie paznokcie nie łamią się, ładnie wyglądają w wersji krótkiej i długiej, nic nie odpryskuje. Ogromny minus - zajmuje to w cholerę, 3-4 h (ze zdjęciem starych vs 1,25 h u pani pazur).

@dziecielinapala: brzmi jakby kosmetyczka Ci przepiłowała płytkę ( ͡
  • Odpowiedz