Wpis z mikrobloga

Albo gdy konieczne jest kanałowe pod mikroskopem

@Pierorzek: Tak naprawdę to wszystkie powinny być pod mikroskopem i mam nadzieję, że wkrótce to będzie standard. Nie zawsze jest to potrzebne, ale imo warto dla własnego spokoju dołożyć i mieć pewność jeśli i tak tyle kasy w kanałowe się wkłada...
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: ja przestałem mieć problemy z zębami jakieś 7 lat temu odkąd przestałem je myć. Nie dajmy się zwariować i skończmy wspierać lobby stomatologiczne. Pasta do zębów została wymyślona po to by niszczyć szkliwo zębów i pompować kieszenie dentystów. Polecam każdemu, bo oszczędzasz na paście i na dentyście, a zęby biale jak nigdy i w ogóle nie bolą.
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: Oj pomaga. 4 dni rypalo mnie dziaslao jakies zapalenie i to mega, az umowilem sie do dentysty. Piatego przypomnialem sobie o szalwi. Cyk plukanko z 10 razy, ale wieczorem poczulem juz ulge, nazajutrz prawie idealnie, 2 dzien bol zniknol (pdk). Dentyste odmowilem juz nastepnego dnia, of course.

Poletzam, 10/10.
  • Odpowiedz
@lord_mln: skąd wiesz, że nie masz prochnicy jak nie chodzisz do dentysty.

@GoddamnElectric: masz rację. Ja zapalenia zatok dostałem właśnie przez kanałowe robione bez mikroskopu.

@affairz: tak jest zawsze. Tak samo skóra sama w sobie nie odbiera bodźców bólowych, robią to znajdujące się w niej włókna nerwowe.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
250 to dzisiaj chyba zwykły przegląd kosztuje. Ostatnio za głupi scaling dałem 350, z czego 100 czy 150 to "opłata covidowa" za k---a fartuszek i przyłbice.

@PiccoloGrande: Scaling jest za darmo od reki raz w roku za free na NFZ, taki protip xD No i bez przesady, 180zl kosztuje prywatnie wizyta do uzupelnienia ubytku w Warszawie. I nie w zadnej mordowni ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zaczytanaa: jestem dentystą i dam wam free tipa. Jak myjecie zęby, to róbcie to suchą szczoteczką z pastą, po umyciu nie wypluwajcie całej piany, tylko weźcie łyka wody i wtedy płuczcie. Macie darmową płukankę. A z tym częstym myciem jak już boli - może to zmniejszyć bolesność zależnie od głębokości ubytku ale go nie zatrzyma ani nie cofnie. Może ewentualnie spowolnić proces próchnicowy.
  • Odpowiedz