Wpis z mikrobloga

@blunch: już wystarczy, że utrzymuję lokalne biznesy, płacę podatek od gruntu i inne opłaty związane z jestestwem w tym mieście. Więc mogę narzekać bo płacę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
nie przyjeżdżam, bo tu mieszkam

@l1ght: lecz korzystasz nie płacąc za to. Nie ma nic za darmo. Jeśli oczekujesz dobrych dróg, dorzuć swoją cegiełkę do tego w postaci podatków. Chociaż to taki już nawyk typowego Polaka - nie płacę, ale wymagam ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Jeśli oczekujesz dobrych dróg, dorzuć swoją cegiełkę do tego w postaci podatków.

@SeriousDude: dlatego płacę je w gminie, do której wrócę za chwilę ¯\_(ツ)_/¯

dorzuć swoją cegiełkę do tego w postaci
  • Odpowiedz
Niestety w jego wspanialej gminie gdzie placi podatki nie ma sklepow wiec nie ma gdzie kupic masci na bol wiadomo czego

@brakloginuf: Nie wiem kto tu ból dupi - ja że nie dołożę tu pieniędzy czy Ty że ja nie płacę podatków.
nie zamierzam Ci kolego więcej odpowiadać bo wyprowadzasz argumenty ad personam.

@czlapka: to chyba do mnie było, kiedy byłem jeszcze biednym studentem i rodzice dali mi
  • Odpowiedz
@l1ght: nie interesuja mnie teksty jakiegos randoma z internetu, nie pisze do Ciebie tylko Ty do mnie. Nie zamierzasz wiecej odpowiadac? To super, bo nigdzie nikt Cie nie prosil o to xD
  • Odpowiedz
@l1ght Tak to jest cywilizacja. Rozumiem czepiać się o dziurawe drogi (bo stan jest faktycznie słaby), o brak pewnych dróg (np Konstytucyjna) które by pomogły wyprowadzić ruch z centrum. Ale miejsce parkingowe nie jest nigdzie gwarantowane za darmo
  • Odpowiedz
mam gdzieś co uważa o mnie losowa osoba w Internecie.

@l1ght: dlatego odpowiadasz na każdą opinię które wystawiają o Tobie losowe osoby. Widzisz że każdy po Ciebie będzie jechał, a mimo to jednak uderza Cię to i próbujesz się bronić głupimi argumentami które co wypowiedź, bardziej Cię pogrążają. []

Zacznij płacić podatki w mieście, później wymagaj.
To samo jak z wyborcami... nie głosują,
  • Odpowiedz
dlatego odpowiadasz na każdą opinię które wystawiają o Tobie losowe osoby.

@SeriousDude: hm, nie zgodzę się, bo na początku była to dyskusja, potem ziomek zaczął mnie wyzywać.

Zacznij płacić podatki w mieście, później wymagaj.

problem jest taki, że ja nie wymagam, zabawie tu niedługo, siedzę od roku na home office, więc w dupie mam ten stan dróg, napisałem tylko, że chętnie bym się dołożył pod warunkiem przestania srania na kierowców.
  • Odpowiedz
Miasto tego nie zrobi, więc ja nie przeniosę tu PIT-u dla mnie sytuacja win-win

@l1ght: żadna władza, czy to w Łodzi czy innym mieście nie będzie najpierw inwestować, aby później MOŻE szanowny randomowy Pan z internetów okazał swą łaskę w postaci podatków ( ͡º ͜ʖ͡º) ile budżet ma pieniędzy, takie się robi inwestycje. Aby budżet był, najpierw potrzebne są podatki. Jest mniej podatków, mniej inwestycji.

Zacznij racjonalnie myśleć
  • Odpowiedz