Ponawiam pytanie. Dlaczego ludzie z katarem i kaszlem idą na test podbijając statystyki i przedłużając patologię? To nie tylko rząd, ale i oni sami są winni temu, że od roku trwa paranoja w tym kraju. #koronawirus
@Madridista98: no pewnie, nie przebadasz się, pogorsza się, wzywasz karetkę, musisz czekać parę godzin na podjeździe aż przyjdzie wynik że napewno masz covid.
@PanPietruszka: no łapanek raczej nie ma jak zrobić, ale myślę że dużo ludzi by się samo zgłosiło jakby im z raz na miesiąc zaoferować test za free - to zresztą kwestia implementacji. Mi chodzi o ogólny pomysł żeby sprawdzić czy na 100k wykonanych testów w czasach "gdy wirus odpuści" też nie wyjdzie 30k przypadków
@powaznyczlowiek: ok ale jest korelacja miedzy nowymi przypadkami, a nowymi ludźmi w szpitalach, jeśli ich przyrasta dynamicznie, to znaczy, że wirus bardziej krąży, nie widzę w tym żadnych teorii spiskowych, mam członków rodziny w 3 różnych szpitalach (pracowników) i znam sytuację, w tym momencie jest coraz gorzej i tyle
@Madridista98: nie wiem dlaczego inni idą, ale ja się źle czułem jakoś miesiąc temu, dzwoniłem do lekarza czy mam tak iść do pracy czy jakieś L4, a lekarz w sumie tylko zapytał o temp, jak pow 37 to od razu skierowanie na test
Zapytałem czy w takim razie jakieś leki albo zalecenia to stwierdził, że tylko test i paracetamol,
@Krupier tak tak przykaz z góry xD tymczasem rzeczywistość wygląda tak, że jednostki mają limit wypisywania skierowań na testy i za przepisanie ponad normę płacą z własnej kieszeni xd
@Madridista98: zapraszam do Torunia, będzie można się na własne oczy przekonać jaki ten wirus niegroźny
Wojewódzki Szpital Zespolony im. L. Rydygiera w Toruniu w piątek opublikował apel do mieszkańców Torunia o zgłaszanie się wolontariuszy do pracy w oddziałach covidowych. Do tej pory zgłosiło się kilkunastu chętnych do pomocy mieszkańców. Ich wsparcie jest o tyle istotne, że liczba pacjentów covidowych z każdym dniem wzrasta.
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
#koronawirus
J----i ludzie z rakiem, gdyby tylko się nie zbadali wyszłoby, że w kraju nie ma problemu z nowotworami. xD
C--j to wie bo nie testujemy na bieżąco i jestem w grubym szoku, że wykopki tak chętnie biorą jedną czy drugą stronę i zaciekle jej bronią xD
Zapytałem czy w takim razie jakieś leki albo zalecenia to stwierdził, że tylko test i paracetamol,
https://tylkotorun.pl/szpital-na-bielanach-apeluje-o-pomoc-chodzi-o-wsparcie-pacjentow-w-codziennych-czynnosciach/