Wpis z mikrobloga

Ponawiam pytanie. Dlaczego ludzie z katarem i kaszlem idą na test podbijając statystyki i przedłużając patologię? To nie tylko rząd, ale i oni sami są winni temu, że od roku trwa paranoja w tym kraju.
#koronawirus
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Madridista98: lekarze masowo wysyłają takich na test. Inaczej jest problem z dostaniem zwolnienia. Podejrzewam, że lekarze mają przykaz z góry by jak najwięcej ludzi kierować na test + teraz ponoć można sobie samemu iść jakoś z tej rządowej strony.
  • Odpowiedz
  • 1
@Madridista98 też tego totalnie nie ogarniam. Rozumiem, jak już ktoś jest w złym stanie to niech idzie, ale pełno ludzi idzie na test bo ma katar ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Madridista98:

1. Jesteś chory
2. Nie chcesz iść do pracy, więc dzwonisz do lekarza
3. Lekarz wypisuje skierowanie w systemie, od tego momentu masz kwarantannę która się zakończy jeśli otrzymasz negatywny test.

Czego tu nie rozumieć?
  • Odpowiedz
Podejrzewam, że lekarze mają przykaz z góry by jak najwięcej ludzi kierować na test

@Krupier: Mają wytyczne, przy jakich objawach kierować na test, kiedyś musiałeś mieć komplet, teraz zapewne wystarczy ból gardła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Madridista98: ja p------e, ktoś ma objawy to się bada, bo chce wiedzieć, czy może np widzieć sięz rodzicami lvl60+, co w tym dziwnego? Rozumiem, że ludzie w szpitalach w rosnącej ilości, to też debile hipohondrycy, którzy sobie wymyślili, że są chorzy?
  • Odpowiedz
@junoreactor: Chodzi mi o to że od momentu skierowania masz kwarantannę i dopóki nie zrobisz testu i nie wyjdzie negatywny to nie zostaniesz z niej zwolniony.

Jak chory to 14 dni plus dodatkowe 10 dni dla domowników. Jak kwarantanna to tylko 10 dni

@junoreactor: jak chory to 10 dni + 3 dni i +7 dni dla domowników od momentu zakończenia izolacji chorego :) To co napisałeś nie obowiązuje
  • Odpowiedz
@Madridista98: w przypadku osób z grup ryzyka lepiej iść na test, nawet w przypadku słabych objawów, bo pogorszenie następuje czasami po kilku dniach i wtedy łatwiej i szybciej dostać się do szpitala - nie trzeba czekać na test
  • Odpowiedz
@Madridista98: dokładnie! ludzie teraz wymyślają! powinni zadzwonić, ZAPYTAĆ się lekarza o wskazówki dopiero jak będą potrzebowali respiratora - nie wcześniej. przecież każdy potrafi rozróżnić zwykłe przeziębienie od fałszywej plandemii! A przeziębienie nie zwalnia z pracy więc kto się źle czuje - MARSZ DO ROBOTY NIEROBY!

• Odpowiedz
Mają wytyczne, przy jakich objawach kierować na test, kiedyś musiałeś mieć komplet, teraz zapewne wystarczy ból gardła ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Chuseok: wiem. W grudniu miałem kaszel, gorączkę i lekkie osłabienie to mi dała tylko zwolnienie i powiedziała, że dopiero w razie gdyby mi nie przechodziło to da skierowanie na test. Teraz pewnie nawet bym dobrze nie zdążył wymienić objawów i już bym miał kwarantannę klepniętą.
  • Odpowiedz